Bojujme s blbci! Zeman se znovu vyjadřoval k vládní krizi

10.05.2017 11:54

Druhý den své návštěvy Libereckého kraje navštívil prezident Miloš Zeman společnost Trevos v Turnově. A samozřejmě nemohly chybět dotazy na současnou vládní krizi.

Bojujme s blbci! Zeman se znovu vyjadřoval k vládní krizi
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka demisi nedoručil. Na Hradě to ovšem nevěděli, ceremoniál před kamerami uspořádali

Firmu Zeman pochválil za rostoucí tržby a zisk. „Počet zaměstnanců je konstantní. Dobrá rodinná firma, jako je tato firma, se má zajímat o své zaměstnance, tak mě zajímá i výše průměrné mzdy. Dozvěděl jsem se, že průměrná mzda je 27 tisíc měsíčně. Tak, průměr je ošidná kategorie, někdo má o něco víc, někdo má o něco méně. Já vám k tomu blahopřeji. Je to zhruba stejná průměrná mzda, jako je v Libereckém kraji,“ podotkl a zmínil se i o problémech, které firma má kvůli insolvencím. Přislíbil to, že se o těchto kauzách zmíní policejnímu prezidentovi, a věří ve zdárné řešení.

„Největší havárie v životě je srážka s blbcem. Obdobná havárie se vyskytuje s někým, kdo závidí a není schopen vlastního výkonu. Myslím si, že to zažíváme v byznysu, ve sportu, v politice. Nevzdávejme se, bojujme s blbci, bojujme se závistivci a nenechme se porazit,“ řekl následně. 

První dotaz pak směřoval na štvanici na ministra financí Andreje Babiše (ANO). „Na každého politika se občas pořádá štvanice. A já už jsem to zažil za pětadvacet let sám několikrát, takže mám trénink. Myslím si, že základním důvodem jsou blížící se volby. Ti, kdo mají podle průzkumů dost malá procenta, se snaží nějakým gestem, nějakou akcí, chcete-li nějakou štvanicí, ta procenta vylepšit. Můj názor ovšem zní, že ten, kdo místo pozitivního programu jenom útočí na svého protivníka, nakonec prohraje,“ odvětil prezident.

Anketa

Doporučujete Zemanovi, aby nakonec odvolal Babiše?

28%
72%
hlasovalo: 9251 lidí

Další dotaz pak směřoval k plánované návštěvě Číny. „Pojedete do Číny?“ zeptala se jedna z přítomných dam. „Samozřejmě, že ano. Podívejte se, to je vlastně analogie toho, co zažíváte ve svém podniku. Pan ministr Herman, známý milovník dalajlámy, dospěl k názoru, že by bylo dobré, kdyby se do Číny neletělo. Kvůli panu ministru Hermanovi bychom měli tuto návštěvu zrušit? Je to závist, nebo nedostatek ekonomické inteligence? Ale je to obdobné jako u té vaší insolvenční mafie,“ podotkl Zeman. Ten byl včera vyzván KDU-ČSL, aby neopouštěl republiku do doby, než se vyřeší vládní krize. Herman a ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) budou na dnešní vládě hlasovat proti této cestě.

A došlo i na intervence. „Proti intervencím jsem protestoval. Ano, pomáhají exportérům, ale stejně jako anabolika sportovcům. Slabá koruna je něco jako ekonomická anabolika. Samozřejmě, že jsem uvítal, když ČNB tyto intervence zrušila. Byly obavy, že dojde k divokým oscilacím, v tomto případě koruna je stejně tak moudrá jako český národ, protože se chová vcelku rozumně, tak je nepatrně pod 27 korunami za euro,“ zmínil Zeman.

Závěrem pak hlava státu převzala dary od vedení společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…