Brát důchodcům je zbabělé, píše Reflex

08.05.2012 8:40

Komentátor časopisu Reflex Miloš Čermák kritizuje vládu nejen za výrok poslankyně Gabriely Peckové o důchodcích, ale hlavně za rozhodnutí zpomalit valorizaci jejich důchodů. Podle něj tento postup jen odráží, jak se k seniorům chová celá společnost.

Brát důchodcům je zbabělé, píše Reflex
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodci v parku

U Peckové, která si myslí, že důchodci se přizpůsobí, protože jsou zvyklí žít za války a za komunismu, jde podle Čermáka jednoznačně o nejhloupější politický výrok tohoto roku. Horší však podle něj je rozhodnutí sněmovny.

Pseudopravicové svaly

„Jsem stoprocentně pro úspory a škrty ve všech oblastech a neřekl bych jediné slovo proti opatřením, která dopadnou na moji či mladší generace, až budeme v důchodu my,“ zdůrazňuje komentátor s tím, že škrtat současným důchodcům, kteří mají jedny z nejnižších příjmů v Evropě, je zbabělé.

„Vsadím se, že vláda nakonec ustoupí většině těch zpovykaných hulvátů, kteří chtějí stávkovat, blokovat silnice a bůhvíco ještě. Ale na důchodcích předvede své pseudopravicové svaly,“ pokračuje Čermák s tím, že tento postup jen odráží fakt, že naše společnost se neumí ke starším spoluobčanům chovat.

Ve slušné společnosti by totiž důchodci nemuseli o peníze prosit. Miroslav Macek podle Čermáka citoval na blogu výrok účastníka demonstrace proti vládě o tom, že jeho matka nemá na rohlíky. „Nic otřesnějšího jsem z úst syna asi nikdy neslyšel. Neměl by to být jako první on, kdo se o ni postará?“ připomíná Čermák.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přišlo WhatsAppem? Ne. Registrováno na ODS, podepsáno. Špína na ANO. Fiala nezametl stopy

18:25 Přišlo WhatsAppem? Ne. Registrováno na ODS, podepsáno. Špína na ANO. Fiala nezametl stopy

Velmi emotivně vystoupila na dnešním brífinku šéfka poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová. …