Britská důchodkyně si vyfotila duhový plakát. Navštívila ji policie, hrozila zločinem z nenávisti

03.09.2023 16:30

Nechte muže mimo prostory vyhrazené pouze ženám. Samolepka s tímto nápisem zapříčinila problémy sociální pracovnici v důchodu (73). Seniorka si ji vyfotila na ulici na plakátu LGBT aktivistů, zachytily ji pouliční kamery. Píše o tom server deníku Daily Mail.

Britská důchodkyně si vyfotila duhový plakát. Navštívila ji policie, hrozila zločinem z nenávisti
Foto: pixabay.com
Popisek: LGBT vlajka

Penzistka byla podle policie vyslýchána kvůli podezření z trestného činu z nenávisti. Zastavila se totiž na ulici, aby si vyfotila nálepku s nápisem „Nechte muže mimo prostory vyhrazené pouze ženám“. Nálepka byla umístěna na plakát LGBT+ se sloganem Stand By Your Trans.

Důchodkyně uvedla, že souhlasí s názorem, že muži by do ženských prostor neměli mít přístup, a to ani v případě, že byli přeoperováni na ženy. Nálepku, která reagovala na výzvu transsexuálů si ale prý fotografovala, aby jí ukázala doma manželovi, neměla v úmyslu ji dávat na sociální sítě.

Policisté následně ženě řekli, že ji identifikovali podle záběrů CCTV.

Seniorka byla z návštěvy policistů šokována. Uvedla, že opravdu snímek vyfotila, a to proto, že souhlasí s poselstvím, že transgender ženy, které se narodily jako muži, by neměly být vpuštěny do prostor určených pouze pro ženy, například šaten.

Policisté jí podle seniorčiných slov dali dlouhou přednášku o citlivosti problému a o tom, jak by něco takového mohlo způsobit obtěžování a poplach v komunitě. „Vyšetřovali to jako zločin z nenávisti, což je nehorázné,“ uvedla důchodkyně, která trvá na tom, že nálepku na plakát nenalepila. V minulosti pouze policii psala, že má obavy z toho, že transgender ženy mohou být vpuštěny do prostor pro osoby stejného pohlaví. 

„Myslím, že chtěli měnit můj názor," dodala se znepokojením. „Zapojují se do velmi rozdělené a toxické debaty, ale není jejich úlohou rozhodovat politické neshody. Měl jsem pocit, jako by se snažili umlčet nesouhlasný hlas tím, že mě obtěžovali v mém vlastním domě“.

Z policejního protokolu o návštěvě, který si vyžádala, se dozvěděla, že policisté interpretovali návštěvu jako „radu“.

Deník Daily Mail k tomu doplnil, že v hrabství Západní Yorkshire, které má druhou nejvyšší kriminalitu v celé Británii a policie se v úspěšnosti vyřešení pohybuje kolem deseti procent, se strážci zákona věnují duhové agendě velmi důsledně.

Zmínil i případ z minulého měsíce, kdy byla ve městě Leeds šestnáctiletá autistická dívka zatčena kvůli nevhodnému označení místní policistky za lesbu. Video, které ze zatýkání natočila její matka, ji zaznamenalo v slzách, když jí celkem sedm policistů křikem vyhrožovalo trestním stíháním za „homofobní přečin“.

V aktuálním případě se police Západní Yorkshire vyjádřila, že fotografii pořízenou důchodkyní vyšetřuje jako „nenávistný incident nekriminální povahy“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

???, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehicotea , 03.09.2023 23:25:09
kam se za posledních pár let vytratil normální svět?

|  8 |  0

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…