Britský deník obvinil Maďarsko, že také může za smrt 71 běženců v kamionu. Kdyby je prý nechalo cestovat normálně, nemuseli toto podstupovat

28.08.2015 22:03

Za smrt 71 uprchlíků, kteří zemřeli v kamionu, může i Maďarsko, protože tamní policie migrantům znemožňuje cestování vlakem nebo autobusem, naznačuje webová stránka britského listu The Guardian v článku, jehož český překlad přinášejí Britské listy.

Britský deník obvinil Maďarsko, že také může za smrt 71 běženců v kamionu. Kdyby je prý nechalo cestovat normálně, nemuseli toto podstupovat
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Řidič zmíněného kamionu, který zůstal stát opuštěný na kraji dálnice v Rakousku, byl již zatčen.

Oběti, kterými jsou především Syřané prchající před válkou v jejich zemi, prý zcela zjevně prošly těžkou cestou po západním Balkánu přes Turecko, Řecko a Makedonii stejně jako tisíce dalších uprchlíků.

Celý text v češtině je ZDE

Podle Mezinárodního úřadu pro migraci (IOM) maďarské úřady běžně odstraňují uprchlíky z vlaků a autobusů, směřujících do Rakouska a do Německa.

„Uprchlíci proto museli použít pašeráky, jiný druh dopravy pro ně není k dispozici,“ vysvětlila Magdalena Majkowska-Tomkinová z kanceláře IOM v Maďarsku.

Německá kancléřka Merkelová prý v pátek uvedla, že by se mohl konat mimořádný summit EU o uprchlické krizi. Ovšem jen v případě, pokud „bude možné dosáhnout určitých rozhodnutí“.

Podle Mezinárodního úřadu OSN pro uprchlíky přes Středozemí do Evropy dosud letos přešlo 300 000 lidí. Přitom za celý rok 2014 jich přišlo do Evropy „jen“ 219 000.

Celý text v angličtině je ZDE

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…