Budoucí moravskoslezský hejtman se vzdá funkce ve vládní radě

23.10.2016 17:24

Ivo Vondrák (ANO), který se má stát hejtmanem Moravskoslezského kraje, chce odstoupit z vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI). Vláda bude jeho žádost o odvolání z rady, jejímž byl členem, řešit na svém pondělním zasedání. ČTK to řekla Adéla Klimešová z tiskového oddělení sekce pro výzkum na Úřadu vlády.

Budoucí moravskoslezský hejtman se vzdá funkce ve vládní radě
Foto: Petr Kupka
Popisek: Hejtman Ivo Vondrák.

Nynější rektor Vysoké školy báňské-Technické univerzity Ostrava opustí i rektorské místo. RVVI je odborným a poradním orgánem vlády. Zejména připravuje a kontroluje Národní politiku výzkumu, vývoje a inovací. Má 17 členů včetně předsedy, jsou v ní zastoupeni přední odborníci základního výzkumu i aplikovaného výzkumu, vývoje a inovací.

Sedmapadesátiletý Vondrák byl v letech 1990 až 2002 zakladatelem a vedoucím katedry informatiky na VŠB-TU. Deset let působil jako hostující profesor v Rakousku, pracoval i ve výzkumných laboratořích v Texas Instruments v USA a na katedře matematické informatiky Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. V roce 2003 se stal děkanem Fakulty elektrotechniky a informatiky VŠB-TU. V říjnu 2009 ho akademický senát VŠB-TU zvolil rektorem školy.

Volby v Moravskoslezském kraji vyhrálo hnutí ANO, v nově zvoleném zastupitelstvu bude mít 22 mandátů. ČSSD obsadí 14 křesel, komunisté devět a lidovci osm. Po šesti zastupitelích bude mít Koalice SPD a SPO a také ODS. ANO, lidovci a ODS už podepsali koaliční dohodu. Ustavující zasedání zastupitelstva by se mělo konat 1. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…