Buštěhrad i Kladno. Za manipulací zakázek stojí stejná firma

22.07.2012 20:40

Stejná společnost, jako figuruje v případě zmanipulované rekonstrukce buštěhradského zámku v kauze Rath, sloužila podle policie k manipulaci s veřejnou zakázkou i pro kladenskou nemocnici. Jde o firmu ML Compet. Její šéfku Lucii Novanskou policie již obvinila.

Buštěhrad i Kladno. Za manipulací zakázek stojí stejná firma
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Lucie Novanská byla obviněna už v souvislosti s kauzou Buštěhrad. Vlastníkem společnosti ML Compet, která byla pověřena pořádáním zadávacího řízení na vybavení domova důchodců a Niederleho pavilonu kladenské oblastní nemocnice, je sociální demokrat Miroslav Lepil. Ten ji před časem koupil od Filipa Bušiny, blízkého spolupracovníka Davida Ratha.

Právě prostřednictvím této firmy trio Rath – Pancová – Kott výrazně omezili počet zájemců, alespoň podle policie. Šlo zejména o stanovení podmínek k samotné účasti v zadávacím řízení ve prospěch společnosti Puro-Klima. Ta na konci ledna tendr opravdu vyhrála s cenou 25,4 milionu.

Konečná cena zakázky se ale věděla už dříve. Zmíněná trojice ji v zadávacím dokumentu totiž údajně předala Martinu Jirešovi. I výše úplatku už byla předem domluvená. Pro Davida Ratha to dělala minimálně třetina z dvou milionů. Ty si Kott převzal v březnu v obchodním centru Metropole Zličín. Poměrnou část, tedy 666 666 korun předal druhého dubna  v Rudné u Prahy Davidu Rathovi. Toho s krabicí o moment později policie chytla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…