Byla chyba, že jsme Čínu přehlíželi, upozorňuje ministr Mládek

08.09.2015 18:25

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD) v úterní Kauze dne na Rádiu Impuls promluvil o čínských investicích. Rozhodně prý nešlo o náhodné obchody se skupinou CEFC, jejímž ředitelem je bývalý důstojník komunistické čínské armády.

Byla chyba, že jsme Čínu přehlíželi, upozorňuje ministr Mládek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek

„Já si myslím, že někdo, kdo byl důstojníkem v jakékoli armádě, není automaticky diskriminován v podnikání... A pokud už by se něco dělo, od toho máme tajné služby, které zřejmě dělají svoji práci,“ věří ministr. Skupina koupila např. fotbalovou Slavii a Mládek doufá, že Číňané vědí, do čeho jdou. „Na fotbale už tu kdekdo zkrachoval,“ konstatoval šéf resortu průmyslu.

Jaroslav Tvrdík, který je dnes mediátorem česko-čínských obchodních vztahů, dělá podle Mládka svou práci dobře. Byla prý chyba, že jsme se tvářili, jako by Čína neexistovala. Přitom se ukázala jako velmi schopná, když si uvědomíme, že v 19. století prošla opiovými válkami, ve století dvacátém ji zasáhla tzv. kulturní revoluce. Dnes Čína ukazuje, že je s ní třeba znovu počítat, je to ostatně země s tisíciletou tradicí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…