Bývalý šéf pražských policistů Kotrouš je podezřelý už v druhé kauze

25.11.2012 20:59

Bývalý šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš, který je obžalovaný z korupce, je podezřelý v další kauze. Uvedla to Česká televize (ČT).

Bývalý šéf pražských policistů Kotrouš je podezřelý už v druhé kauze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Policie prověřuje nákup nožů za šest milionů korun pro městskou policii. Už v pondělí stane Kotrouš před soudem kvůli jinému případu, v němž převzal podle obžaloby úplatek za prodloužení smlouvy na údržbu aut městské policie.

Nový případ prošetřují kriminalisté už několik týdnů. "Trestní oznámení se týká zakázky nákupu nožů pro strážníky městské policie," řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Televize údajně získala výpověď jednoho z bývalých Kotroušových podřízených, podle níž vedení městské policie koupilo za více než šest milionů korun přes 2000 kapesních záchranářských nožů. Obvyklá cena měla být ale o zhruba 3,5 milionu nižší.

Policisté zadrželi Kotrouše loni v listopadu kvůli zakázce na údržbu aut strážníků, údajně přímo s úplatkem. Poté byl obžalován z korupce a zneužití pravomoci úřední osoby. V pondělí začne soud s Kotroušem, hrozí mu pět až 12 let vězení. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

9:54 Ukrajinci od spojence dostali nepříjemný vzkaz

Rusové pokračují v postupu na východě Ukrajiny. Útočí u Svatove a podle washingtonského Institutu pr…