ČSSD hodlá vládu zahrnout lavinou kritiky

07.02.2012 6:50

Lavinu kritiky namířené na reformy koaliční vlády slibuje program veřejného slyšení, které se v úterý uskuteční v Senátu. Podnětem je petice proti důchodové reformě a za odchod kabinetu Petra Nečase (ODS), kterou zorganizovala opoziční ČSSD. Získala pro ni loni v listopadu podporu zhruba 91.000 lidí. Informuje agenura ČTK.

ČSSD hodlá vládu zahrnout lavinou kritiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senát

Na slyšení byli spolu s premiérem pozváni ministři financí, zdravotnictví a sociálních věcí; pětinásobnou převahu ale budou mít u řečniště jejich oponenti především z řad odborů a sociální demokracie včetně spřízněných organizací.

Důchodová reforma, kterou prosadila vládní koalice díky své většině ve sněmovně, je podle ČSSD spojena s riskantním vyvedením peněz ze státního průběžného systému do soukromých fondů. Dalšími body petice jsou nesouhlas s politikou reforem "pro nejbohatší", se zvyšováním DPH a z toho vyplývajícím zdražením zdravotní péče.

Petice končí výzvou Nečasově vládě, aby podala demisi. Signatáři také podporují vyvolání hlasování o nedůvěře koaličnímu kabinetu v případě, že neustoupí od své důchodové reformy, kterou chce odstartovat od roku 2014. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka už slíbil využít všech možností ke zkrácení mandátu současné vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…