ČSSD i komunisti mávli rukou nad kongresem ODS: Zbytečnost

03.11.2012 20:01

Sociálním demokratům a komunistům přijde právě probíhající kongres občanských demokratů zbytečný. Něvěří, že by se strana znovu pozvedla a zachránila naši ekonomiku. Jediné východisko tak obě strany vidí v předčasných volbách.

ČSSD i komunisti mávli rukou nad kongresem ODS: Zbytečnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

"Byl by omyl očekávat od kongresu nějaké řešení," řekl v sobotu po jednání širšího vedení ČSSD její předseda Bohuslav Sobotka. Na volebním kongresu je ve hře politická budoucnost nynějšího předsedy strany a premiéra Petra Nečase. Jeho projev označili sociální demokraté za nedostatek sebereflexe. Premiér totiž uvedl, že ODS ztrácí důvěru voličů, protože má nálepku strany spojené s korupcí a nevysvětlila veřejnosti dobře své reformy.

Podle Sobotky však není problém ve vysvětlení reforem, ale to, že jsou chybně nastavené. Předseda KSČM Vojtěch Filip v tiskové zprávě uvedl, že kongres jen potvrzuje programovou vyprázdněnost ODS. "Za pozitivní snad lze jen označit skutečnost, že si někteří uvědomují, že ODS je symbol korupce," podotkl. Kongres podle Filipa patrně nepřinese žádnou změnu; krize se prý bude prohlubovat do doby, než se vymění vláda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…