ČSSD je úplně mimo, vyjádřil se ódéesák Zahradil. Přečtěte si, co mu vadí

12.04.2014 18:07

Podle europoslance Jana Zahradila (ODS) je sociální demokracie mimo. Jinak si neumí vysvětlit, proč tato strana nevystupuje proti euru, i když o něj lidé podle průzkumů nemají zájem – a obzvlášť voliči ČSSD.

ČSSD je úplně mimo, vyjádřil se ódéesák Zahradil. Přečtěte si, co mu vadí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

„U voličů všech parlamentních stran převažují odpůrci eura nad příznivci. U voličů hlavní vládní strany ČSSD je dokonce čtyřnásobně víc odpůrců než příznivců. Přesto vláda vedená ČSSD tento fakt vytrvale ignoruje. Jindy se názorem občanů zaklíná na každém kroku, teď je jí to nepohodlné. Takže jen dokola omílá otřepaný argument, že není o čem se bavit, neboť přijetí jednotné měny jsme si schválili už v referendu o vstupu do EU,“ píše ve svém tiskovém prohlášení Jan Zahradil.

„Inu, neschválili. To byla totiž úplně jiná eurozóna. Například jsme si v referendu neschválili povinnost zaplatit 350 miliard korun do tzv. záchranného mechanismu (tedy de facto fondu na sanaci rozpočtově nezodpovědných států), která by platila ihned po našem vstupu do eurozóny. Neschválili jsme si ani fiskální pakt, který podřizuje parametry státního rozpočtu striktní bruselské kontrole - a kdo to neplní, bude čelit následným sankcím,“ vyjmenovává argumenty proti přijetí.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Tyto podmínky byly vytvořeny až v posledních pár letech, píše Zahradil. A lidé podle něj tuší, že se něco podstatného změnilo – jejích zdravý rozum jim velí euro odmítat. „Zodpovědná vláda by se v takové situaci k euru nehnala, ani by takovou snahu nevyhlašovala za svoji prioritu,“ míní europoslanec.

„Místo toho mlží, že euro až někdy po roce 2020. Kroutí se, že to nepatří do pravomocí Evropského parlamentu a tudíž ani do volební kampaně. A vlastní nejistotu maskuje pošklebky k ODS kvůli petici pro českou korunu,“ dodává. „Vláda místo toho strká před veřejností hlavu do písku a jde jí o jediné: líbit se v Bruselu. Doma se to už nějak ‚okecá‘.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…