ČSSD najednou brání obstrukcím. Senát má málo času, hájí se Štěch

15.08.2012 19:44

V Senátu se církevní restituce setkávají s kritikou ze strany opozičních stran. Během středy se zde střídají řečníci, kteří návrh dlouze komentují. Podle předsedy horní komory Parlamentu Milana Štěcha levice vytušila obstrukce ze strany vládních stran, a tak byla řečnická lhůta zkrácena na dvakrát deset minut.

ČSSD najednou brání obstrukcím. Senát má málo času, hájí se Štěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

„Dvakrát deset minut je dostatek času na diskusi,“ hájil se předseda Senátu Milan Štěch v ČT. Podle něj ČSSD prý vytušila obstrukce od vládních stran, a tak zakročila. Proč jim ale obstrukce nevadí, když jich sami využívají v Poslanecké sněmovně? Senát má jen omezený čas na projednání zákona, kdy se v této době musí dostat i k výborům. „Prakticky na to máme tři dny,“ dodal Štěch.

V Senátu zatím panuje vyhrocená atmosféra. „Je o něco více vzrušená, než je tady zvykem,“ připustil jeho předseda. „Nejsou to ale vyhrocené momenty, jako je zvykem v Poslanecké sněmovně,“ dodal.

Premiér Petr Nečas už avizoval, že i když Senát zákon vrátí, poslanci se ho pokusí přehlasovat 101 hlasy. Štěch však přesto předpokládá, že senátoři, z nichž je většina sociálních demokratů, přesto návrh vrátí. Nemohou nad tím mávnout rukou. „Zákon je plný chyb a rozděluje společnost,“ míní.

„Já věřím, že i pan prezident se vyjádří tak, aby to bylo v zájmu republiky a všech občanů,“ poukázal ještě na podpis Václava Klause. Podobně předpokládá, že i občané vědí o restitucích „své“. Nevěří prý Miroslavu Kalouskovi a vědí, jaký to bude mít dopad.

Právě na občany cílí poslední kampaň ČSSD, kterou někdo přirovnává i k nacistickým. „Myslím, že to nic přehnaného nebylo,“ míní Štěch. „Není to kampaň, je to určitá reakce na to, že se ten zákon projednává,“ dodal s tím, že se tyto billboardy s nataženýma rukama netýkají blížících se voleb.

„Těch billboardů je po celé republice 50,“ tvrdí Štěch. V Praze je prý snad jen jeden. Billboardů se zastává. Kdyby prý ČSSD nic neudělala a nijak nereagovala, voliči by jí to vyčítali.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…