ČSSD se na Švejnara vykašlala, naznačil Škromach

27.05.2012 16:33

Zdeněk Škromach už několikrát přiznal, že Jan Švejnar nikdy nebyl při klání o příští hlavu státu "jeho koněm". S tím, jak se k němu ČSSD zachovala, ale nesouhlasí.

ČSSD se na Švejnara vykašlala, naznačil Škromach
Foto: rep
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

"Návrh byl projednávám vedením strany s vědomím, že budou dvě varianty, které budou předloženy k diskuzi členské základně. Tedy stranický kandidát a kandidát podporovaný ČSSD. Proto taky jen po jednom kandidátu," vysvětlil Škromach čtenáři ParlamentníchListů.cz, který se ho dotázal, zda mu může osvětlit proces navržení sociálnědemokratických kandidátů na Hrad.

"Reakce podporovatelů tohoto způsobu výběru kandidáta navrženého ze shora ve chvíli, kdy mělo začít představování navržených kandidátů, a kdy se mělo rozhodnout o výběru vhodného modelu, mě překvapila. Útok na pana Švejnara považuji za neférový," zdůraznil. "Mimo jiné vedl k tomu, zůstala pouze jedna varianta bez možnosti výběru. Pan Švejnar vždy hovořil o tom, že je ochoten kandidovat jako nezávislý s podporou ČSSD, v tom on zůstal konzistentní."

Podle Škromacha měla nominace proběhnout členskou základnou tzv. "zdola" v duchu Pražské výzvy. "Ale to už v tuto chvíli není podstatné. ČSSD má svého prezidentského kandidáta Jirku Dienstbiera," uzavřel.

I vy se zeptejte (nejen) Zdeňka Škromacha v sekci Profily na serveru ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…