ČSSD si na prostudování Babišova dopisu nechá několik dní

28.04.2017 12:35

Sociální demokracie počká, až do Sněmovny oficiálně doputuje dopis, ve kterém ministr financí Andrej Babiš (ANO) vysvětluje transakce s jednokorunovými dluhopisy a další detaily svého podnikání. Na jeho prostudování si nechá několik dní, řekl novinářům po ranním zasedání grémia ČSSD ministr vnitra a první místopředseda strany Milan Chovanec. Zprávu přinesla ČTK.

ČSSD si na prostudování Babišova dopisu nechá několik dní
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Bohuslav Sobotka s Lubomírem Zaorálkem na sjezdu v Brně

Dopis mají k dispozici média, ale šéf Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) na Twitteru uvedl, že ho zatím nedostal.

Chovanec novinářům řekl, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) špičky strany informoval o současné situaci. Nejednalo se však o klíčový bod dnešního ranního jednání; i kvůli tomu, že ČSSD čeká, až dopis bude fyzicky ve Sněmovně, a dává si čas na seznámení s ním.

Babiš dostal v březnu od Sněmovny čas, aby do konce dubna objasnil vážné pochybnosti z daňových úniků. „Ještě není konec dubna. Čekáme, až pan ministr Babiš dá ten materiál, o kterém hovořil, Sněmovně. Poté se s tím materiálem seznámíme a uvidíme,“ řekl novinářům statutární místopředseda ČSSD Chovanec.

Babiš v dopisu, který má ČTK k dispozici, napsal, že považuje všechny své transakce se společností Agrofert, kterou do února vlastnil, za legální. Kritika, které čelil kvůli nákupu jednokorunových dluhopisů Agrofertu nebo prodeji svých firem společnosti je podle něj založena na lžích.

Babiš označil kauzu kolem korunových dluhopisů Agrofertu, jichž nakoupil zhruba 1,5 miliardy a jejichž výnos nepodléhá zdanění, za organizovanou kampaň a mediální hon na svou osobu. Sobotka ve čtvrtek uvedl, že Babiš dluží veřejnosti i koaličním partnerům odpovědi na množství otázek. O dalším postupu v rámci vlády i koalice chce rozhodnout na základě Babišovy odpovědi poslancům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…