ČSSD ve Sněmovně ladí noty, chce prosadit vyšetřování IZIPu

06.06.2012 10:22

Opoziční ČSSD rozhořčil dnes ve sněmovně přístup vládních ODS a TOP 09 ke zřízení vyšetřovací komise k projektu elektronických zdravotních knížek IZIP a změny v programu schůze prosazené koalicí. Klub sociální demokracie si vzal hned po hlasování o pořadu dvouhodinovou přestávku, jednání sněmovny má pokračovat v 11:40.

ČSSD ve Sněmovně ladí noty, chce prosadit vyšetřování IZIPu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna před hlasováním o důvěře vládě

Poslanci na návrh ODS ráno rozhodli, že sněmovna dnes bude jednat ve druhém čtení mimo jiné o církevních restitucích a v úvodním kole o vládním návrhu daňových změn - tedy zvýšení daně z přidané hodnoty, omezení výdajových paušálů pro živnostníky nebo zvýšení sazby daně z převodu nemovitostí.

Předseda poslanců ČSSD Jeroným Tejc se tázal, proč se schvaluje program schůze, když druhý den je vše jinak. ODS a TOP 09 vyčetl, že se odmítly zabývat elektronickými zdravotními knížkami. Následně požádal o přestávku na jednání klubu.

ČSSD při jednání o programu neuspěla s návrhem na vznik vyšetřovací komise. Ani se o něm nehlasovalo, žádost sociálních demokratů na zařazení nového bodu ODS a TOP 09 zablokovaly. Správní rada Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) nedávno - po dohodě premiéra Petra Nečase (ODS) a ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09) rozhodla, že projekt skončí. VZP do něho zhruba za deset let vložila skoro dvě miliardy korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

7:42 Katastrofální porážka Ukrajiny, když NATO nepošle vojáky. Už to píšou natvrdo

Americký ministr obrany Lloyd Austin má za to, že Ukrajinci teď stojí před novou nelehkou etapou vál…