ČSSD ztrácí velká města, řadu z nich získává ANO

12.10.2014 6:05

Z šestadvacítky statutárních měst zvítězí ČSSD patrně jen ve třech z nich, před čtyřmi lety vyhrála ve čtrnácti. Výrazný úspěch zaznamená hlavně na úkor sociálních demokratů hnutí ANO. Výhru získá pravděpodobně ve 13 městech včetně Prahy, v níž poráží minulého vítěze TOP 09. Dvě města ztratila ODS, zvítězila ve třech. Vyplývá to z údajů na volebním serveru.

ČSSD ztrácí velká města, řadu z nich získává ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šedesátník Andrej Babiš

Hnutí Starostové a nezávislí zvítězilo ve Zlíně, v němž v roce 2010 uspělo společně s TOP 09. V šesti statutárních městech vyhrála nebo patrně vyhrají lokální seskupení.

Hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše se stalo nebo bude vítězem vedle Prahy v Brně, Děčíně, Frýdku-Místku, Jihlavě, Olomouci, Ostravě, Pardubicích, Přerově, Ústí nad Labem, Plzni, Českých Budějovicích a v Opavě. Sociálním demokratům zůstane vítězství v Havířově, Karviné a Prostějově a občanským demokratům v Jablonci nad Nisou, Mladé Boleslavi a v Teplicích.

V Hradci Králové vyhrál Hradecký demokratický klub, v Chomutově Pro Chomutov a v Kladně Volba pro Kladno. V Karlových Varech zopakovala vítězství Karlovarská občanská alternativa. V Liberci má nakročeno k prvnímu místu Změna pro Liberec, v Mostu uspěli Severočeši Most.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…