ČT má problém. Před Událostmi přepne 150 tisíc lidí na Primu

07.05.2012 21:46

Česká televize přichází podle serveru Aktuálně.cz každý večer před hlavní zpravodajskou relací až o 150 tisíc lidí. Podle analýzy, kterou si dělala sama ČT, diváci raději přepínají na Primu.

ČT má problém. Před Událostmi přepne 150 tisíc lidí na Primu
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

"Je to velké číslo," uznává i ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. "Přeběhlíci" jsou lidé, kteří aspoň půl hodiny denně sledují zpravodajskou čtyřiadvacítku. A mají pocit, že všechny hlavní události v podání veřejnoprávní televize znají.

Události nic nového nepřinášejí

Proto vezmou ovladač a přepínají na privátní televize. Na Primu a posléze na Televizní noviny na Nově, kde končí dokonce asi 170 tisíc diváků, kteří měli aspoň 30 minut zapnutou ČT24. Čísla o diváckých přesunech jsou významná i z toho pohledu, že hlavní zpravodajská relace České televize Události, vysílaná od dubna v novém kabátě, zatím nepřitáhla více diváků.

V dubnu, kdy se nové Události začaly vysílat, sledovalo Události na ČT1 a ČT24 v průměru 736 tisíc diváků denně. Zprávy na Primě si zapnulo v průměru 826 tisíc lidí a na Nově dokonce takřka 1,8 milionu diváků. České televizi se tak nejspíš zatím nepodařilo přesvědčit tuto diváckou skupinu, která přepíná ke konkurenci, že v Událostech ČT uvidí něco víc než v celodenním vysílání na ČT24.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…