ČT mě terorizuje! nadával Babiš. Ale pak si vzpomněl, co uvedla TV Nova... Byla legrace

27.05.2019 10:42

Trvalo delší dobu, než se po vyhlášení výsledků eurovoleb objevil ve štábu hnutí ANO před kamerami Andrej Babiš. Jeho hnutí pokračovalo v nepřerušované sérii volebních vítězství, kterou započalo právě před pěti lety v minulých eurovolbách. Nyní uspělo, ačkoliv proti němu byla podle Babiše vedena „sprostá antikampaň“.

ČT mě terorizuje! nadával Babiš. Ale pak si vzpomněl, co uvedla TV Nova... Byla legrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

„Jela tady na nás intenzivní kampaň. Těch mýtusů, kterých proti nám bylo použito... mýtusy o potravinách, pekárně, řepce... kampaň jela velice intenzivní. Všichni naši soupeři také jeli Antibabiše,“ promluvil před novináři několik minut po nedělní půlnoci premiér.

Anketa

Jste spokojeni s výsledky evropských voleb v ČR?

24%
76%
hlasovalo: 7102 lidí

Připomněl, že ani po volbách někteří nejsou schopni téma Antibabiš zapomenout, jak ukázala například povolební tiskovka druhé ODS. „Ten váš dotaz je v atmosféře: všichni musíme Babiše zlikvidovat. A když jsem viděl tiskovku ODS, kdy nedokázali zapomenout na Babiše a potřebují si kopnout...“ reagoval na dotaz České televize, poté, co redaktorovi řekl, že opakuje nesmysly.

„Já vám tu můžu přečíst, co proti mně jednotlivé servery jely,“ nabídl. „Odvolil jsem v Průhonicích a ty známé antibabišovské pořady České televize mě tam hned terorizovaly a ptaly se na mou bývalou firmu. Oni nic jiného neumí, jenom lhát, ty média. Vylhané zprávy o řepce, o uzeninách. Kyperská firma Seznam vydala asi 47 negativních zpráv, sprostě lhali, ještě v den voleb tam bylo 17 negativních zpráv. Jeli to od rána do večera,“ vykládal.

Při svém výstupu Babiš mimo jiné připomněl reportáž televize Nova. Ta se zabývala mýty, které se o premiéru Babišovi šíří. „Stále jsou ty mýtusy, jak o tom mluví Nova. Mýtus o řepce, mýtus o včelách, mýtus o půdě. Všechno vylhané věci, stokrát opakované. Mýtus o biopalivech. Vylhané, opakované, lživé,“ rozčiloval se.

Premiérova slova pravděpodobně odkazovala na text na webu Novy z minulých dní, ve které se zabývala výroky premiéra v předvolební debatě. Ten se ovšem nezabýval žádným z premiérových výroků o řepce nebo o půdě, ale pouze jeho výroky o Evropské unii. V článku byly tři premiérovy výroky vyhodnoceny jako nepravdivé. Jednalo se o rozporování výroku „k nám nikdo nepřichází ilegálně“ (podle statistik Ministerstva vnitra bylo jako ilegální migranti vedeno za rok 2018 celkem 4992 osob), dále o výrok, že vláda nejednala o směrnici o dvojí kvalitě potravin (odmítnuto s tvrzením, že za vládu o tom s řádným mandátem hlasovala ministryně Nováková) a dále výrok, že si Babiš nemyslí, že by Pavel Telička patřil k nejvlivnějším europoslancům (Nova vytáhla měření jakéhosi portálu, že Telička je z europoslanců čtvrtý nejaktivnější). Žádný výrok o řepce či o biopalivech ale rozebírán nebyl.

CELÝ ČLÁNEK ZDE

Kromě toho Babiše rozčílilo, že o něm SPD před volbami šířila, že je promigrantský. „Já jsem byl ten, který s Viktorem Orbánem, se kterým jsem před chvílí mluvil, v červnu 2018 ve čtyři ráno definitivně zrušil ty kvóty,“ vykládal.

„Ta kampaň byla vylhaná, sprostá,“ rozčiloval se Babiš za řečnickým pultíkem. Pak ale spokojeně dodal: „Ale no, nepovedlo se, vyhráli jsme.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…