Čapí hnízdo: Že by? „Orgán“ zatím váhá

21.05.2019 7:54

Obžalovat premiéra Andreje Babiše (ANO) v kauze Čapí hnízdo, nebo nikoliv? Žalobce Jaroslav Šaroch stále váhá. Píše o tom server Neovlivní.cz.

Čapí hnízdo: Že by? „Orgán“ zatím váhá
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

Návrh na obžalobu Andreje Babiše leží na stole státního zástupce Jaroslava Šarocha už 26 dní. Kromě Babiše v případu hraje roli také jeho rodina a bývalá manažerka. Všichni jsou podezřelí z dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo.

„Nebudu vám na nic odpovídat, nezlobte se. Zavolejte mluvčího,“ sdělil Šaroch v pondělí. Mluvčí Aleš Cimbala pak uvedl, že Šaroch zatím nerozhodl. A žádný termín, do kdy by tak měl učinit, není.

Původní text  ZDE.

A přitom to byl právě Šaroch, jenž spolu s komisařem Pavlem Nevtípilem obhajoval v Poslanecké sněmovně žádost o vydání premiéra Andreje Babiše do rukou policie. A rozhodoval i o stížnostech obžalovaných. „Pokud by žádosti policie nevyhověl a odmítl premiéra poslat k soudu, bylo by to tedy krajně překvapivé. A Jaroslav Šaroch by měl velké potíže, jak takový krok zdůvodnit. Na druhou stranu, pokud by to udělal, žádné faktické potíže – kromě kritiky části médií, opozičních politiků a veřejnosti – by z toho pro něj nevyplývaly,“ píše server Neovlivní.cz.

Podle všeho by pak Šarochovo rozhodnutí mělo padnout ještě v květnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…