Cermat uznal odvolání jen šesti procentům maturantů

11.07.2012 18:19

O přezkum výsledků maturity, kterou letos provázelo mnoho problémů, požádalo osm tisíc studentů. Tato žádost byla podle Cermatu jen u 500, tedy šesti procent z nich.

Cermat uznal odvolání jen šesti procentům maturantů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Cermat vyhověl studentům v 534 případech (6,64 procent), z toho se 506 týkalo písemných prací. Celkem přišlo do této středy 8 098 odvolání. Vzhledem ke lhůtám, které studenti mají, by už žádná další odvolání chodit neměla, přesto v poslední době každý den ještě přibývá 9 až 15 žádostí. Informuje o tom server iDNES.cz.

"Důvody opožděného předání žádostí k oponentnímu posouzení přesně neznáme. Může se jednat o případy, kdy maturant nemohl být seznámen se svým výsledkem společně se spolužáky, například z důvodu nemoci," řekl serveru ředitel Cermatu Jiří Zíka.

Nejvíce odvolání se týkalo slohových prací. Rozhodnutí Cermatu ještě musí schválit krajské úřady a spolu s nimi také ministerstvo školství. Počet studentů, kteří se do 25. června přihlásili k podzimnímu opravnému termínu, Cermat zveřejní na začátku příštího týdne. Neúspěšní maturanti budou od 3. září dělat ve 194 spádových školách didaktické testy a písemné práce, ústní zkoušky složí na svých školách.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

19:50 Soud smetl ze stolu žalobu SOCDEM na ČSSD. Paroubek děkuje za reklamu: Nechápu, kdo jim to sepsal

Sociální demokracie se snažila zrušit registraci koalice ČSSD pro volby do Evropského parlamentu. Zk…