Černoch z Úsvitu popsal, co se děje: Žádný puč, Okamura je samuraj, ale...

10.02.2015 22:48

Hnutí Úsvit přímé demokracie se rozpadá poté, co se předsednictvo hnutí usneslo na ustavení nové strany, kde bude Okamura řadovým členem, pokud bude chtít. Ten to však odmítá. Kroky poslanců Úsvitu v úterních Událostech, komentářích České televize vysvětloval předseda poslaneckého klubu Marek Černoch. Rozhodně prý nešlo o nějakou zradu, straně jen scházela vize.

Černoch z Úsvitu popsal, co se děje: Žádný puč, Okamura je samuraj, ale...
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

"Není to žádná revoluce ani puč, ani zrada, jak jsem se dneska dočetl. Já si Tomio Okamury vážím, ale šlo o demokratické hlasování a šlo o vizi," zdůraznil v úvodu Černoch. Podstatné je i to, že nová strana bude moci přijímat nové lidi. "Bude otevřena pro všechny lidi," zdůraznil. V minulých dnech prý hnutí přišlo o 80 procent svých sympatizantů a déle než rok měl Úsvit stále jen devět členů. To se musí změnit.

Pokud Okamura hovoří o tom, že jde o likvidaci Úsvitu, podle Černocha je to nesmysl. Černoch obratem odmítl i to, že by poslancům šlo o převzetí kontroly nad financemi hnutí. O penězích prý může rozhodovat pouze předsednictvo jako celek.

Černoch si chce dát také pozor na to, aby poslanci mluvili více jednotně, aby nehovořili jen za sebe, jak to často dělá právě Okamura. Měl by si prý uvědomit, že je členem strany.

V závěru Černoch přiznal, že má nabídky z jiných parlamentních stran. "Mám také nabídky z řad parlamentních stran, ale nebudu to tady specifikovat, ani je nevyslyším. Nikdo nikam nechce odcházet. Tomio Okamura je samuraj, je to válečník, ale až vychladnou vášně, tak budeme s Okamurou dál spolupracovat," uzavřel své vystoupení předseda poslaneckého klubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…