Černochová se vysmála Hamáčkovi za příměr o válce: Jdeme do boje s vládou, co střílí do vzduchu

11.02.2021 19:12

Za ODS vystoupila před Poslaneckou sněmovnou poslankyně Jana Černochová. Mimochodem se velmi rozčílila na ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). „Nezkoušejte přehazovat vaši neschopnost a chyby na ostatní,“ uvedla Černochová.

Černochová se vysmála Hamáčkovi za příměr o válce: Jdeme do boje s vládou, co střílí do vzduchu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

Poslankyně Jana Černochová úvodem svého vystoupení reagovala na slova ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD), že v případě neprodloužení nouzového stavu hrozí uzavření hranic okolními státy a Česko vejde do dějin jako země, která uprostřed války demobilizovala.

„Kdybych připustila, že jsme ve válce, což je podle mého skutečně velice přestřelené přirovnání a v této souvislosti nelze nevzpomenout nedávné srovnání, také velmi absurdní, paní ministryně Maláčové s druhou světovou válkou, tak tady můžu s čistým svědomím konstatovat, že skutečně ČSSD ty paralely vůbec nejdou. Pak bych tedy musela i připomenout, že naše vláda je ve svém chaosu a ve své neschopnosti asi pátou kolonou nepřítele. A možná o tom ani ještě neví,“ sdělila Černochová.

Česko podle ní vejde do dějin naopak tím, jak neschopnou vládu má. „Jak byla arogantní, jak zpronevěřila důvěru lidí a jaký chaos byla a je schopná vytvářet. Takže jsme země, kde generálové střílejí za války do vzduchu salvu zákazů a příkazů. Salvu vyhrožování a osočování jiných za své vlastní chyby, bez ohledu na vedlejší škody. Pane ministře Hamáčku, nezkoušejte přehazovat vaši neschopnost a chyby na ostatní,“ rozčílila se Černochová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…