Červíček uklidňuje situaci. Jedná s odboráři a slíbil víc peněz

30.08.2012 19:19

Martin Červíček se snaží po svém jmenování situaci spíše uklidňovat. V pátek se sešel s předsedou Nezávislého odborového svazu Policie ČR Milanem Štěpánkem a Zdeňkem Buřičem, předsedou Unie bezpečnostních složek.

Červíček uklidňuje situaci. Jedná s odboráři a slíbil víc peněz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní nášivka

"Mluvili jsme o tom, aby policie byla stabilizována," popsal pro ČT jednání odborář Štěpánek. Rovněž policejní prezident přislíbil policistům navýšení rozpočtu o 700 milionů.

Červíček se rovněž snaží vyvracet spekulace, že v nové funkci bude "zametačem". V tomto směru jej podpořil i ministr vnitra Jan Kubice, podle kterého měl Červíček jako náměstek pro vyšetřování na odblokování vyšetřování politických kauz větší vliv, než policejní prezident Lessy.

Na policejním prezidiu dojde rovněž ke změnám na postu náměstků. Svůj odchod již oznámil náměstek pro vnější službu Tomáš Václavík, nahrazuje ho Tomáš Kužel, dosavadní náměstek jihomoravské policie. Ten je považován za blízkého spolupracovníka odvolaného policejního prezidenta Lessyho, dokonce se o něm uvažovalo jako o jeho nástupci. Druhým náměstkem zůstává Pavel Osvald.

Vicepremiérka pro boj s korupcí Karolína Peake však přesto označila jmenování Červíčka okamžitě po pádu jeho předchůdce za překvapivé a obává se, že by to mohlo situaci zkomplikovat. Dokonce naznačila, že by poslanci za LIDEM v této souvislosti nemuseli podpořit některé klíčové zákony.  

„Nepochybně je na místě koaliční jednání nejen k této otázce, ale i k průběhu sněmovny příští týden,“ uvedla strana LIDEM v prohlášení pro tisk. Premiér Petr Nečas však nechápe, jak klíčové zákony souvisí s jmenováním policejního prezidenta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…