České hudebnice pronikly do ruských novin. Zrušily vystoupení na festivalu kvůli Putinovi

03.08.2014 19:26

Hudební duet dvou dívek z Prahy, Tara Fuki, se odmítl zúčastnit etnofestivalu KAMWA, který se bude konat v září v ruském Permu. Organizátorům akce svoje rozhodnutí zdůvodnili nesouhlasem s politickou situací, která v Ruské federaci panuje. Informovala o tom agentura Interfax.

České hudebnice pronikly do ruských novin. Zrušily vystoupení na festivalu kvůli Putinovi
Foto: ČT24
Popisek: Gramofonové desky

„Headliner festivalu duet Tara Fuki z České republiky odmítl přijet na festival KAMWA do ruského Permu. Jejich rozhodnutí je motivováno politickou situací v naší zemi“, citovala agentura Interfax vyjádření jedné z organizátorek festivalu Natalie Šostiny.

Za názvem hudebního tělesa Tara Fuki se skrývají dvě violoncellistky žijící v Praze - Andrea Konstankevič a Dorota Blachutova. Na sociálních sítích je jejich hudební tvorba popisována jako improvizace na pomezí mnoha hudebních žánrů. 

Na festival KAMWA se každoročně sjíždějí umělci z celého Ruska. Pozvánku dostávají všichni ti, kteří se věnují kultuře a historii etnicky odlišných národů. Letos se festival uskuteční od čtvrtého do jedenáctého září na různých místech Permského regionu.

Co přesně napsala agentura Interfax:

„Headliner festivalu, duet Tara Fuki z České republiky odmítl přijet na festival KAMWA do ruského Permu. Jejich rozhodnutí je motivováno politickou situací v naší zemi“, napsala jedna z organizátorek festivalu Natalia Šostina na svém profilu v sociální síti.

Tara Fuki je hudební duo dvou dívek z Prahy. V jedné skupině v sociální síti se uvádí, že Andrea Konstankevič a Dorota Blachutova hrají hudbu, která je tvořena společnou improvizací a je obohacena “otisky různých hudebních stylů“.

Festival KAMWA – je tradiční záležitost Permské oblasti, koná se zde již od roku 2006. Sjednocuje hudebníky, designery, malíře, herce a experty z různých částí země, jejichž činnost se věnuje kultuře a historii etnicky odlišných národů. Větší důraz však organizátoři akce kladou na studium historie národů z oblasti Prikamje.

Letos se festival uskuteční od 4. do 11. září na různých místech regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…