České zájmy v EU. U Moravce se setkají dva kandidáti na eurokomisaře

25.05.2014 6:57

Volby do Evropského parlamentu v Česku skončily. Kdo se stane příštím českým eurokomisařem? A jaké zájmy by měla Česká republika sledovat v příštím volebním období? O tom budou diskutovat dva vážní kandidáti na post člena Evropské komise Pavel Mertlík a Pavel Telička. Řeč bude i o korupci a efektivitě hospodaření českého státu.

České zájmy v EU. U Moravce se setkají dva kandidáti na eurokomisaře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor Václav Moravec

V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize proti sobě zasednou dva kandidáti na příštího českého eurokomisaře ekonom Pavel Mertlík a Pavel Telička (ANO). Za prvním stojí nejsilnější vládní strana ČSSD a za Pavla Teličku prosazuje ANO, jehož kandidátku v eurovolbách Telička vedl. Jak se dívají na možné prohlubování další ekonomické integrace? A co české zájmy v rámci EU? Ví vůbec čeští politici, čeho by chtěli dosáhnout? Co je tedy českým národním zájmem? Oba kandidáti budou odpovídat na tyto i další otázky. Stranou jejich pozornosti nezůstane ani kondice evropské ekonomiky.

Korupce a efektivní hospodaření státu

Hosty další části pořadu bude poslanec Stanislav Polčák (STAN) a náměstkyně ministryně spravedlnosti Hana Marvanová. Debatovat budou především o tvorbě a prosazování protikorupčních zákonů. Marvanová se důrazně staví např. proti tzv. svěřeneckým fondům, které bude možné zřídit a spravovat díky novému občanskému zákoníku. Marvanová se ale spolu s dalšími odborníky domnívá, že by tyto fondy mohly sloužit i k ukrývání výnosů z trestné činnosti.

Posledním hostem bude náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht, který prozradí, jak to vypadá s audity na ministerstvech. Hospodaří se s našimi penězi efektivně?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…