Český emigrant v Rusku nezahálí. Víme o tom více

30.04.2016 14:20

Český emigrant Petr Michalů si po příjezdu do Ruska již začal plánovat svůj program. Poté, co si u Federální migrační služby Ruské federace podal žádost o azyl, hodlá navštívit ruské město Buzuluk, kde byl v roce 1941 zformován 1. československý samostatný polní prapor, který pod velením pplk. Ludvíka Svobody bojoval po boku Rudé armády proti německým jednotkám. „Fakt, že Čechoslováci tehdy bojovali za osvobození Evropy mi dává naději na novou svobodu starého světa,“ sdělil reportérům z kanálu Ren.tv

Český emigrant v Rusku nezahálí. Víme o tom více
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimir Putin

Petr Michalů, který od svého příjezdu do hlavního města Ruské federace neustále nosí na levé straně (blízko srdce) svého svršku připevněnou ruskou vlajku, reportérům zopakoval, že hlavním problémem aktuální Evropy je hrozba šíření radikálního islámu.

Český rodák měl dle svých slov možnost sledovat „pád Evropy“ z křesla autobusu. Dlouhých 25 let se totiž živil jako řidič autobusů operujícího na mezinárodních trasách. Údajně zřejmě i proto měl tu možnost vidět více, než většina ostatních již téměř bývalých spoluobčanů. „Zblízka jsem sledoval expanzi NATO, vytváření pseudo-unie v Evropě, a zejména postupné převracení celého evropského kontinentu v americkou kolonii,“ uvedl.

Nyní jeho osud závisí na rozhodnutí úředníků z migračního úřadu. Podle zpráv Ren.tv by k rozhodnutí mělo dojít ještě před 9. květnem. Prozatím Michalů žije v jednom z moskevských hostelů a živí se tím, co mu přinesou kamarádi ze sociálních sítí.

Momentálně se autor Omluvy ruskému národu chystá k návštěvě Volgogradu, konkrétně by údajně „rád vzdal čest vojákům padlým při obraně Stalingradu“ u Mamajovy mohyly. Také se nepochybně chystá navštívit ruské město Buzuluk, kde se v roce 1941 zformoval 1. československý samostatný polní prapor, který pod velením pplk. Ludvíka Svobody bojoval po boku Rudé armády proti německým jednotkám. „Fakt, že Čechoslováci tehdy bojovali za osvobození Evropy, mi dává naději na novou svobodu starého světa,“ sdělil ruským novinářům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…