Petr Michalů: Opět něco k vysvětlení…

14.01.2016 21:01

Pakt Ribbentrop-Molotov (Německo – SSSR)

Petr Michalů: Opět něco k vysvětlení…
Foto: The100.ru
Popisek: J. V. Stalin

Rusku (a vlastně tehdejšímu Sovětskému svazu) je stále a neustále vytýkáno, vyčítáno a „triumfálně“ předhazováno a  záměrně neodpuštěno všemi těmi nenávistnými, zatvrzelými rusobijci a antikomunisty a „už jen z tendenčního principu rusobijci a antikomunisty“ ( - a těch je převážná většina!), že uzavřelo v roce 1939 s fašistickým Německem smlouvu o neútočení – tzv. Pakt Ribbentrop-Molotov. Ten byl uzavřen mezi Německem a Sovětským svazem a podepsán dne 23. srpna 1939 ministry zahraničí Německa – Ribbentropem a SSSR – Molotovem.

Jak to tehdy vlastně bylo? K tomuto vnucenému aktu vlastní sebeobrany a získání tolik potřebného času byl Sovětský svaz DONUCEN ZÁPADEM (respektive Velkou Británií a Francií!), jejichž mnozí, i současní politici, jsou i dnes stále natolik pokrytečtí, potměšilí a drzí, že se vůbec opovažují Rusku toto vytýkat! Tehdy, v těch tragických osudných letech (třicátá léta XX. století a těsně před vypuknutím 2. světové války rozpoutané agresivním Německem), jejich naprostá netečnost, lhostejnost, jejich záměrná jakoby nevšímavost,  jejich naschválný nezájem, jejich potměšilé politikaření a jejich západní „vyčůranost“ (tj. politiků a představitelů Francie a Velké Británie!) na nesčetné aktivity, jednání a kroky právě velice iniciativního Sovětského svazu O SPOLEČNÉM postupu a boji proti militantnímu fašistickému Německu donutily nakonec Sovětský svaz starat se jen sám o sebe a svou vlastní bezpečnost!

Byl to právě Sovětský svaz, který donekonečna apeloval na hrozící nebezpečí nacistického Německa a varoval před jeho imperiální politikou a hledal v tomto nastávajícím boji proti německému fašismu spojence! Marně! Jeho zoufalé volání bylo však úmyslně nevyslyšené Západem, neboť Západ měl odlišné farizejské představy, touhy a přání – nasměrovat agresi a rozpínavost fašistického Německa na východ! Jak se jim jejich vypočítavost vyplatila, víme! (Francie byla Německem násilně obsazena a totálně poražena za 38 dní bojů a rozdělena na okupační zónu a na kolaborantský stát plně podřízený a spolupracující s Německem. Anglie pak byla napadána Německem leteckými útoky a bombardována od srpna r. 1940)

I proto, pro ZRADU ZÁPADEM, byl tehdy Sovětský svaz DONUCEN ZÁPADEM podepsat prozatím s Německem smlouvu o neútočení – tzv. PAKT RIBBENTROP-MOLOTOV. Potřeboval získat čas, věděl totiž velice dobře, že do budoucna se střetu s Německem nevyhne. Stalin netušil – lépe – nechtěl mít ani tušení, nechtěl věřit, že toho potřebného času bude tak zoufale zatraceně málo.

POSLEDNÍ POZNÁMKY:

Dávno před podpisem (té stále vytýkané) smlouvy mezi Německem a Ruskem v roce 1939 podepsaly smlouvy s fašistickým Německem tyto státy. Že to jistě nebyly smlouvy o nepřátelství, či vypovězení války mezi sebou je pochopitelné. Nebo pro někoho ne?!:

- V roce 1934 tehdy též fašistické POLSKO – Pakt Pilsudski-Hitler (po Mnichovském diktátu Polsko vojensky přepadlo a okupovalo část Československa – Těšínsko)

- V roce 1936 RAKOUSKO

- V roce 1938 tzv. Mnichovský diktát „demokratická“ FRANCIE

- V roce 1938 tzv. Mnichovský diktát „vzor vší demokracie“ VELKÁ BRITÁNIE

- V roce 1938 tzv. Mnichovský diktát fašistická ITÁLIE

Jak si vůbec mohly dovolit tzv. prý demokratické státy (FRANCIE a VELKÁ BRITÁNIE) uzavřít a podepsat smlouvu s fašistickými státy o odstoupení ne nepodstatné části území jiného svrchovaného států fašistickému Německu?!! Toto vše těmto státům není vytýkáno, ale Rusku je stále předhazováno, že podepsalo smlouvu s Německem?!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…