Chci jít bydlet do Ruska. A budu vás žalovat, vrací úder reportérka, který prý podrazila nohu uprchlíkovi

21.10.2015 12:26

Do povědomí světové veřejnosti se maďarská televizní reportérka Petra Lászlóová dostala díky videu, které ji zachycovalo, jak na hranici se Srbskem kopala do uprchlíků. Nyní se rozhodla jednoho z nich zažalovat. Informoval o tom server iDnes.cz.

Chci jít bydlet do Ruska. A budu vás žalovat, vrací úder reportérka, který prý podrazila nohu uprchlíkovi
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

Jedním z těch, které měla bývalá reportérka kopat, byl syrský fotbalový trenér Usáma Abdul Mohsen. Ten podle Lászlóové změnil svou výpověď o incidentu. Kromě Mohsena Lászlóová žaluje také Facebook, protože ji prý neuchránil před výhrůžnými zprávami.

Celý text je ZDE.

I když se novinářka za svůj čin později omluvila, v rozhovoru pro ruský list Izvěstjia nyní uvedla, že plánuje na syrského uprchlíka, jemuž podkopla nohy, podat žalobu. Usáma Abdul Mohsen podle ní změnil svou výpověď, protože původně z útoku vinil policii. „Můj manžel chce dokázat mou nevinu. Pro něj je to teď otázka cti,“ řekla.

Lászlóová chce žalovat také Facebook. Vadí jí, že na sociální síti po incidentu vzniklo několik falešných profilů s jejím jménem a skupin, jejichž členové ji slovně napadali. „Někteří z nich volali po mojí smrti nebo znásilnění a po hacknutí stanice N1TV. Případ se stále vyšetřuje. Někteří za moji vraždu nabízeli 20 tisíc dolarů,“ popsala v rozhovoru. Administrátoři proti nenávistným příspěvkům prý nijak nezakročili, i když je o to Lászlóová požádala.

Uprchlíky prý kopala v sebeobraně

Reportérka trvá na tom, že děti uprchlíků nakopla v sebeobraně. „Uprchlíci běželi mým směrem, bylo to děsivé. Začali do mě strkat. To byl jediný důvod, proč jsem jednoho z nich nakopla. Aby do mě nestrkali. Byla to má obranná reakce. Neviděla jsem, že šlo o dítě,“ uvedla.

Kvůli vlně kritiky nyní zvažuje, že se s rodinou po soudním líčení odstěhuje z Maďarska, kde se necítí bezpečně. „Můj život je zničený. Jen těžko seženu práci,“ uvedla. S rodinou prý zvažuje život v Rusku. „Přemýšlíme o tom, že se začneme učit rusky. Opustit Maďarsko je pro nás důležité. Rozhodneme se po soudu,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…