Chci otevřít lidem oči, aby viděli, co je zač... Do rádia přišel Babišův nepřítel z byznysu a začala kanonáda

17.06.2017 18:01

Hostem Luboše Xavera Veselého v pořadu Pressklub Frekvence 1 byl soukromý zemědělec Bohumír Rada. Ten vede řadu sporů s exministrem financí Andrejem Babišem (ANO), mimo jiné kvůli údajně spálené úrodě na svém poli.

Chci otevřít lidem oči, aby viděli, co je zač... Do rádia přišel Babišův nepřítel z byznysu a začala kanonáda
Foto: archiv L. X. Veselého
Popisek: Moderátor a publicista Luboš Xaver Veselý

„Myslím si, že konec soudní pře nedopadne dobře vůči mé osobě, tak bych chtěl aspoň... Šel jsem do toho proto, abych otevřel lidem oči, co je pan Babiš zač, a celý systém Agrofertu,“ řekl. 

Babiš podle něj ovládl Kostelecké uzeniny, kterým on dodával, mafiánským způsobem. „Jistou dobu jsem byl dobrým partnerem. Byl jsem tím, co jsou dnes voliči. De facto jsem uvěřil, že bude pokračovat v té obchodní strategii. Následně pak skoupil moje ručení a spustil na mě exekuci. Nyní s ním vedu otevřený boj přes média, přes soudy. Aby alespoň vrátil to, co podepsal,“ sdělil.

Rada podle svých slov chtěl několikrát s Babišem zakopat válečnou sekeru. „Ovládání těch firem v 90 % nebylo čestným způsobem,“ trvá si však na svém. 

„V okamžiku, kdy management z Kostelce odcházel, měl jsem přesměrovat svou produkci jinak,“ říká o svém nejhorším podnikatelském rozhodnutí Rada. „Když vstoupil Agrofert do Kostelce, tak zhruba 30 % subjektů odešlo. Část produkce jsem vozil do Německa, Rakouska, ale nahradil jsem tyto odešlé firmy svou produkcí, svými kuřaty,“ vyprávěl Rada s tím, že Babiš mu stále něco sliboval. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…