Chci pomoct tátovi v boji o Hrad, hlásí Fischer mladší

22.12.2012 9:35

Jan Fischer mladší je synem expremiéra a možná není daleko den, kdy o něm uslyšíme jako o synovi prezidenta republiky, protože jeho otec Jan Fischer je považován za jednoho z favoritů přímé volby hlavy státu. V rozhovoru pro bulvární deník Blesk tátovi ze všech sil fandí, i když na všudypřítomnou ochranku z "premiérské doby" nevzpomíná vůbec rád. Pánové v černém s ním prý chodili i na rande.

Chci pomoct tátovi v boji o Hrad, hlásí Fischer mladší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeho kandidaturu zcela podporují manželka se synem

V době, kdy byl Jan Fischer premiérem, bylo jeho synovi Honzovi 19 let a protože prý existovala reálná hrozba útoku pravicových radikálů na premiérova syna, měl za sebou neustále ochranku.

Rodinná debata o prezidentovi

"Představte si, že jdete třeba na rande a někdo jde pořád metr a půl za vámi. Když jsme jeli s přítelkyní autem, mačkali jsme se vzadu tři - já, ona a ochránce. Další seděl vedle řidiče," popisuje situaci Fischer mladší, který doufá, že už ochranku potřebovat nebude, pokud se táta stane prezidentem.

V této souvislosti zdůrazňuje, že kandidaturu přijal Jan Fischer až po rodinné debatě, ve které získal plnou podporu, ta mu zůstává. Fischerovi mladšímu přijde normální, že otce v kampani podporuje. Prý mu pomáhal už při sběru podpisů pod petice v létě, ale pak byl na škole v zahraničí, takže se znovu zapojí až teď.

"Lidé by měli kandidáta posuzovat nejen podle programu, ale i jako otce, manžela, prostě jako člověka. Myslím, že by lidé měli vědět, jak funguje rodina prezidentského kandidáta. O něčem to vypovídá," soudí Jan.

Do rodinného zákulisí přitom nechává občany nahlédnout i Miloš Zeman, který se řady předvolebních akcí zúčastňuje se svou dcerou, a zdá se, že mu to u voličů přináší body navíc. S Janem Fischerem se v předvolebních průzkumech přetahuje o první příčku v prezidentském pelotonu, přičemž poslední průzkumy dávají větší šance právě Zemanovi.

Volil bych, ale ne komunisty

Fischerův syn býval členem ODS, ale ze strany odešel, když se expremiér Mirek Topolánek (ODS) nevhodně vyjadřoval na adresu jeho otce v souvislosti s židovským původem. Kdyby dnes byly volby do sněmovny, tak by se jen těžko rozhodoval koho volit, protože každá strana má za sebou nějaký ten skandál. Jednoznačně tedy ví jen to, že by šel volit.

Z rostoucího vlivu komunistů, který se projevil v krajských volbách, vůbec nemá radost, protože jde o stranu, která se neodstřihla od předlistopadové minulosti. Na otázku, co říká na tátovo angažmá v komunistické straně před Listopadem 89, odpovídá jasně:

"Bavili jsme se o tom několikrát a dlouho. Protože tátu znám, tak vím, že je to slušný člověk, který byl postavený před nelehké rozhodnutí v nelehké době. Ta věc ho trápí. Ale myslím, že svou prací už to republice několikanásobně vrátil," zdůrazňuje Jan.

Maminka byla přísnější

V rozhovoru přišla řeč i na rodinné zákulisí a Jan Fischer mladší prohlásil, že maminka na něj v dětství možná byla trochu přísnější než táta. Dostal od ní prý i jediný výchovný pohlavek v životě. Asi ve třinácti měl prý období, kdy ze srandy pořád šišlal. Maminka ho varovala, že dostane pohlavek, pokud ještě jednou zašišlá a když to schválně udělal, tak jeden výchovný schytal.

S rodiči ale konflikty v zásadě nikdy neměl. Jednak prosazovali liberální výchovu a svou roli sehrálo i to, že jeho maminka byla jednu dobu vážně nemocná. On se o ní bál a chtěl jí dělat radost, třeba svými výsledky ve škole, takže na zlobení nijak moc nedošlo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

12:34 „Blyatmobile 2.0.“ Ještě hůř pro Ukrajinu. Rusové vylepšili svůj vynález

Blyatmobile, želva nebo bitevní stodola, tak se nazývají po domácku upravené ruské tanky, které vedo…