Chovanec na Frekvenci 1: Na ministerstvu objevujeme prázdné desky. Dokumenty často chybí

04.05.2014 17:58

Největší potíže, se kterými se musí Ministerstvo vnitra potýkat, se týkají čerpání z eurofondů. V rozhlasovém pořadu Pressklub na Frekvenci 1 to uvedl šéf rezortu Milan Chovanec (ČSSD).

Chovanec na Frekvenci 1: Na ministerstvu objevujeme prázdné desky. Dokumenty často chybí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec

„Našli jsme po našich předchůdcích na ministerstvu prázdné desky ke dvěma projektům bez jakýchkoliv dokumentů. V současnosti pátráme po tom, proč dokumenty chybí,“ prozradil ministr.

Další věcí, o kterou po nástupu do čela rezortu usiloval, bylo zajištění stability policie. Po jmenování nového policejního prezidenta Tomáše Tuhého je ale přesvědčený, že se blýská na lepší časy. „Není to člověk, který by do vedení policie nepřišel takzvaně bočním vchodem. Není ranař, je to diplomat,“ chválí ho Chovanec.

V současné době prý policejní prezidium na jeho pokyn prošetřuje zejména razii v pražské muslimské komunitě, při níž policie zadržela zhruba deset lidí. „Já z toho hlavu v dlaních nemám. Požádal jsem pana Tuhého, aby vše důkladně přezkoumal,“ pronesl a dodal, že pokud se prokáže provinění policistů, budou viníci potrestáni. Výsledky šetření by mohly být známy už za týden.

Uvedl také, že by byl rád, kdyby už od začátku léta začal pracovat tým Kobra, který se bude zaobírat vyšetřováním velkých daňových podvodů nad 150 milionů korun. Ministr poukázal na to, že na Slovensku přináší tento tým dobré výsledky, a byl by proto rád, kdyby se tomu českému dařilo jít ve šlépějích svých východních sousedů. „Chceme se vypořádat s daňovými podvody, ale poctivé podnikatele obtěžovat nebudeme, to samozřejmě není náš cíl,“ dodal.

Hubnutí je i změna osobnosti

Chovanec proslul výrazným zhubnutím. Jak sám uvedl, ztráta váhy je především proces změny osobnosti. „Každé shozené kilo je znát. Blížil jsem se hranici 200 kilo a problém mi činila jak chůze, tak sezení. Ono, když vás tlačí na břiše tuk o hmotnosti 30 kilo, není to nic moc,“ vzpomínal s úsměvem.

Možnosti, že by stres z pracovních povinností ministra mu mohl opět přitížit, se nebojí. „Naučil jsem se rozlišovat věci na podstatné a nepodstatné. Svou práci beru jako poslání a úkol, ale nehroutím se z toho. Musím jednou odevzdat ministerstvo v lepším stavu, než v jakém jsem ho přijal,“ prohlásil Chovanec rozhodně.

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

9:00 „Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

Už nejde jen chodit okolo horké kaše. Poslanec TOP 09 Ondřej Kolář opět zdvihl téma politiky návratů…