Chyba na kandidátce: Český statistický úřad omylem povýšil zastupitelku na starostku

05.09.2018 10:31

Bývalá starostka městské části Praha 12 a zastupitelka městské části Praha 12 Daniela Rázková (KDU-ČSL) má na kandidátce STAN, TOP 09 na serveru volby.cz do podzimních voleb na pražský magistrát v kolonce povolání uvedeno „starostka MČ Pha12“. Starostkou této městské části přitom již od podzimu 2016 není. Chyba se stala na straně Českého statistického úřadu.

Chyba na kandidátce: Český statistický úřad omylem povýšil zastupitelku na starostku
Foto: archiv starostky
Popisek: PhDr. Daniela Rázková (KDU-ČSL)

Danielu Rázkovou, která je v současné době zastupitelkou, na pozici starostky Prahy 12 na podzim 2016 vystřídal současný starosta této městské části za hnutí ANO Milan Maruštík.

Změna na pozici starosty tehdy odstartovala krizi, na jejímž konci odešlo hnutí Změna pro Prahu 12, jehož je Rázková členkou za KDU-ČSL, do opozice. Rázková je tedy v současnosti v Praze 12 de facto opoziční zastupitelkou. Členy hnutí Změna pro Prahu 12 jsou KDU-ČSL, Strana zelených a Starostové a nezávislí. 

Podle Rázkové v této věci chyboval Český statistický úřad, který byl již na nedostatek upozorněn. „Chyba se nestala na straně mojí, ani na straně našeho politického hnutí,“ sdělila ParlamentnímListům.cz Rázková.

Český statistický úřad její slova potvrdil. „K této situaci došlo zkrácením zadaného textu, protože kolonka povolání je omezena padesáti znaky. Text pokračuje „v letech 2014 až 2016, To bylo bohužel odříznuto,“ sdělil ParlamentnímListům.cz tiskový mluvčí statistického úřadu Tomáš Chrámecký. „Rád bych zdůraznil, že na hlasovacím lístku uvádí registrační úřady plné znění údaje o povolání uvedené na kandidátní listině a voliči tak budou mít kompletní informaci,“ dodal Chrámecký.

Další aktualizaci jmenného seznamu kandidátů chystá Český statistický úřad na 12. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky pátrání po její minulosti seznám…