Čínská spojka. Paroubek odhalil plány na příští rok

09.12.2016 17:23

Pomáhat podnikatelům z Česka a Číny se rozhodl bývalý premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek. Jak informuje server Euro.cz, rozhodl se příští rok otevřít nové česko-čínské centrum.

Čínská spojka. Paroubek odhalil plány na příští rok
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„Na konci listopadu jsem přesvědčil zástupce měst a hospodářských komor z provincie Če-ťiang, aby v Česku zřídili své zastoupení,“ uvedl k tomu Paroubek. Otevřít jej chce nejpozději příští rok na jaře. On sám by měl v novém centru působit v roli poradce. Počítá i s angažováním dalších právníků a ekonomů.

Do vzniku nové kanceláře zřejmě budou zapojeni i noví Paroubkovi obchodní partneři, vlastníci čínské cestovní kanceláře Wings Travel. Kancelář, která se již 15 let stará o čínské turisty v Česku, vedou Sheng Guan a Ying Rong, kteří jsou právě původem z provincie Če-ťiang. Sem jezdil Paroubek na jejich pozvání vyjednávat o vzniku centra.

Původní text ZDE.

Snahou Paroubka je podle jeho slov dávat dohromady české a čínské firmy tam, kde Češi potřebují kapitál, a Číňané se zase chtějí dostat k nějakým technologiím nebo dovézt do Číny české zboží. Jak uvedl, čínské firmy mají zájem především o české technologie v oblasti životního prostředí či nanotechnologií. On chce zase na oplátku pomoci českým pivovarům v expanzi na Dálný východ. 

„Pokud se Plzeňský Prazdroj dostane do českých rukou, bylo by velmi zajímavé založit s čínskými partnery v Číně společný podnik. Takový zájem by mohl mít i Budvar jako národní podnik. Číňané se nezdráhají zaplatit za zahraniční pivo více. Bylo by dobré dostat tam i české sládky,“ podotkl expremiér. 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…