Čísla politiků zveřejněná skupinou Ztohoven jsou prý volně dostupná

28.11.2012 15:40

Přinejmenším polovina telefonních čísel politiků, která na výstavě Kartografie naděje v pražském centru DOX zveřejnila skupina Ztohoven, je i jinak veřejně dostupná. ČTK to dnes řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Policisté podle ní nadále prověřují i další kontakty, které umělci v galerii umístili na tabuli. Zjišťují, zda se dopustili trestného činu nebo přestupku.

Čísla politiků zveřejněná skupinou Ztohoven jsou prý volně dostupná
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Skupina Ztohoven zveřejnila v rámci výstavy čísla na všechny poslance včetně premiéra Petra Nečase (ODS), některých ministrů a prezidenta Václava Klause. Někteří politici - například Nečas, ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) či exministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) - následně začali od lidí dostávat výhrůžné sms zprávy.

"Minimálně polovina zveřejněných čísel je volně dostupná. Jsou to kontakty na politiky a jejich asistenty, které souvisí s jejich prací," uvedla Kropáčová. Policisté však podle ní doposud případ neuzavřeli.

Zveřejnění telefonních čísel je podle člena skupiny Romana Týce pokračováním projektu Morální reforma, při němž umělci v červnu mezi poslance ve Sněmovně rozeslali stovky falešných zpráv nabádajících k lepšímu chování, slušnosti a navrácení morálky do politického rozhodování; zprávy budily dojem, jako by si je poslanci posílali mezi sebou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…