Cítí konec TOP 09? Feri šokoval

22.07.2020 18:26

Nejprve Miroslav Kalousek, následně Karel Schwarzenberg a nyní možná Dominik Feri. První dva již oznámili, že v nadcházejících sněmovních volbách nebudou kandidovat, Dominik Feri nyní uvedl, že nad setrváním ve Sněmovně váhá. Řekl to Rádiu Impuls.

Cítí konec TOP 09? Feri šokoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dominik Feri

Anketa

Jak hodnotit Ludvíka Svobodu coby osobnost českých dějin?

96%
hlasovalo: 22634 lidí
Poslanec za TOP 09 Dominik Feri v rozhovoru pro Rádio Impuls uvedl, že se o kandidatuře v příštích sněmovních volbách definitivně rozhodne až tři měsíce před nimi. „Čekají mě státnice a rád bych se v budoucnu věnoval advokacii. Nechávám si tedy čas na rozmyšlenou,“ řekl s tím, že ani on sám neví, zda v politice setrvá. 

I když nebude kandidovat ani současný předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek či čestný předseda Karel Schwarzenberg, TOP 09 podle Feriho o výrazné osobnosti nepřichází. „Nemyslím si, že když Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek řeknou, že již nebudou kandidovat, že budou mlčet, že nebudou podporovat TOP 09 a nebudou komentovat politickou situaci. To znamená: pořád budou viditelní, akorát se rozhodli nebýt v Poslanecké sněmovně,“ dodal.

Zároveň se Feri domnívá, že TOP 09 nyní čekají jednání o spolupráci pravicových stran. „Já si dovedu představit spolupráci s ODS nebo lidovci,“ poznamenal Feri. „To je to, na čem bychom teď měli vyšívat a kam bychom měli směřovat,“ dodal.

A co Feriho v politice v současné době nejvíc štve? „Je to velmi aktuální věc a týká se to toho, že vláda říká, že ten, kdo bude na podzim v karanténě, nebude moci volit. To mi přijde úplně šílené, že by někdo mohl kvůli karanténě přijít o volební právo,“ sdělil Feri s tím, že to může postihnout tisíce lidí. „To je pro mě úplně nepřijatelné,“ řekl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

22:00 Premiér Fiala na ČT: „Jsme předurčení dovládnout.“

Premiér Petr Fiala (ODS) byl hostem v pořadu Interview ČT24, kde vyzdvihoval svou vládu jako pevnou.…