Členka Pegidy burcuje: Stydím se za kancléřku

20.04.2016 17:16

Členka saské Pegidy Thea May nazývá bruselskou elitu „neomarxistickým proletariátem“, jak jsme uvedli v reportáži z „obsazení“ česko-německých hranic u Kraslic na Sokolovsku. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz se ostře vyhraňuje proti Angele Merkelové, popisuje vzájemný vztah Pegidy a AfD a hovoří o tom, že legální překonávání hranic, spojené s ukázáním dokladu na hraničním přechodu není nic, co by brzdilo vzájemnou spolupráci. Právě naopak.

Členka Pegidy burcuje: Stydím se za kancléřku
Foto: Václav Fiala
Popisek: Členka saské Pegidy, Thea May (vlevo) a Jana Volfová (vpravo)

Někteří bavorští politici říkají, že Pegida „naštěstí“ v Bavorsku není. Jak je tomu skutečně?

Už tam jsou jednotlivé „buňky“, ale je nutné je posílit. V některých částech Bavorska jsou, ale ne moc silné. Existuje samozřejmě také v Mnichově, kde je jakési malé centrum. Centrála německé Pegidy je v Drážďanech. Je důležité, aby se jednotlivé různé organizace a hnutí spojily a povstaly proti Merkelové, daly jí znamení, že tak to nejde dál a že nemůže být nadále ve funkci.

Je pro vás AfD konkurent nebo spolupracujete?

AfD pro nás není konkurence. Naopak, spolupracujeme. AfD je parlamentní strana. Pegida dělá mimoparlamentní aktivity. Musíme se všichni pečlivě připravit na volby do Bundestagu v roce 2017 a do té doby musí AfD posílit. Je to nová mladá strana, není pravicově radikální jako NPD, ale pravicově konzervativní. Pravicově konzervativní, to je třeba podrhnout. Je dobře být národně uvědomělý. Všechny národy v Evropě mají národní hrdost – já jsem Francouz, Ital, Čech, ale v Německu je s identitou problém. Stydím se za to, jakou máme kancléřku v naší zemi, protože přináší druhým národům spoustu lítosti. Ostatní národy také trpí pod islamizací, pod kriminalitou. Musíme s tím bojovat hlavně my, Němci. Potřebujeme nacionální rozvoj, hrdost na to být Němcem. Chceme být v přátelství s ostatními evropskými národy. Říci – ty jsi Čech, ty máš svoji identitu, to je dobře. A my máme naši. Ale můžeme mít přátelství mezi sebou.

Někdo však může argumentovat tím, že jakýmisi kontrolami na hranicích popíráme Evropskou unii..

Přátelství znamená také říci jasně, jaké jsou hranice. To přece není problém mít hranice a každý den ukázat svůj doklad totožnosti. Podívejte se, já jsem Němec, pusťte mne dovnitř. A tento přístup dává více svobody právě pomocí bezpečnosti. Jenom ten, kdo je bez hranic, ten, kde neuznává hranice, je multikulturní, ten to nepochopí. Bezhraničnost způsobuje, že všechno je v chodu, vše je stejné, všichni mají stejná práva. Ne, takhle to není. Každý má svoji vlastní identitu, kulturu, minulost. To, co nazýváme a vidíme jako cizí kultury, může být jen v jejich vlastní kultuře a v oblastech, ale ne v evropském kontextu. Tady jsou křesťanské a sekulární společnosti jako v Polsku nebo na Slovensku. Důležité je, aby byla oddělena církev od sekulárního světa, to je trend.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…