Co vám komunisté udělali, zeptal se čtenář Sobotky z ODS. A ten spustil

12.11.2013 13:04

Senátor a neúspěšný prezidentský kandidát ODS Přemysl Sobotka je celkem znám svým negativním postojem ke komunismu, který dává najevo. Jeden ze čtenářů ParlamentníchListů.cz jej tedy oslovil s dotazem, zda někdy sám byl v KSČ a zda by mohl vyjmenovat konkrétní komunisty, kteří mu v životě ublížili.

Co vám komunisté udělali, zeptal se čtenář Sobotky z ODS. A ten spustil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přemysl Sobotka

První otázku vyřešil Sobotka stručným ujištěním, že v KSČ skutečně nikdy nebyl. Na druhou se naopak rozepsal. Mohl by prý čtenáři jmenovat spoustu lidí, kteří nechali zavřít jeho otce a poté ho nenechali dělat jeho práci. Ještě více prý bylo takových, kteří mají na svědomí politické popravy a likvidace nepohodlných osob. Jiní zase způsobili hospodářský úpadek nebo cenzurovali a fízlovali občany.

„Těch lidí bylo tolik, že mám pravdu, když říkám, že nešlo ani tak o chyby jednotlivců, jakkoliv by měly být potrestány, pokud měly charakter trestných činů, jako o projev a chování celého systému založeného na komunistické ideologii,“ myslí si Sobotka.

Diktatura jedné skupiny vůči jiným, odmítání soukromého vlastnictví, svobody a demokracie, rovněž respektu k našim tradičním hodnotám, jako byla osobní svoboda, svoboda projevu, podnikání a cestování. To vše podle Sobotky bylo podstatou komunismu. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …