Covid: Česko, ostuda Evropy? Německu hrozí 20 tisíc nakažených denně, varuje Merkelová

28.09.2020 13:00

Německá kancléřka Angela Merkelová bije na poplach. Jestli v Německu nepřijmou přísnější opatření, hrozí prý až 19 200 nakažených denně.

Covid: Česko, ostuda Evropy? Německu hrozí 20 tisíc nakažených denně, varuje Merkelová
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Projev kancléřky Angely Merkelové k opatřením proti šíření koronaviru, 18. března 2020

Server deníku Bild zveřejnil vyjádření německé kancléřky Merkelové, která je velmi znepokojena epidemiologickou situací v zemi.

Anketa

Vykonává prezident Zeman svůj úřad dobře, pokud jde o rok 2020?

82%
18%
hlasovalo: 11774 lidí

„Pokud bude trend pokračovat takto, budeme mít 19 200 infekcí denně. Je to jako v ostatních zemích,“ prohlásila Merkelová během videokonference předsednictva CDU s odvoláním na zrychlování epidemie v celé Evropě.

V Česku je v tuto chvíli 606 nakažených osob na 100 tisíc obyvatel. Za neděli přibylo 1305 nově nakažených. 606 osob již zemřelo. Počet mrtvých s covidem v ČR v posledních dnech relativně rychle roste.  

V Německu je zatím jen 345 osob nakažených v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. V neděli přibylo 1192 nakažených, tedy méně než v České republice. Zemřelo 9460 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…