DPP obhájil nákup drahých autobusů

24.11.2012 8:50

Pražský dopravní podnik (DPP) hodlá nakoupit 73 kloubových nízkopodlažních autobusů od společnosti SOR Libchavy. Během příštích několika měsíců tak zaplatí 470,9 milionů korun. DPP byl kritizován, že jsou autobusy předražené, nákup ale přesto obhájil. Informuje server E15.cz.

DPP obhájil nákup drahých autobusů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobusové nádraží, ilustrační foto

Jeden vůz bude stát 6,45 milionu korun bez DPH. Částka se oproti původní smlouvě snížila o 350 tisíc korun. Podle DPP tak dojde k úspoře kolem 26 milionů.

„Nákup nových nízkopodlažních kloubových autobusů je správným krokem, což jsme prezentovali i na dnešní schůzce na magistrátu,“ řekl pro E15.cz generální ředitel Milan Křístek.

Nové autobusy budou mít nižší spotřebu

Také provoz nových autobusů by měl být levnější, klesne u nich spotřeba. „Nízkopodlažní kloubové autobusy nasadíme na ty linky, které vyžadují vyšší přepravní kapacitu,“ vystvětlil Křístek.

Dopravní podnik uzavřel rámcovou smlouvu s SOR Libchavy na odběr až 720 vozů za zhruba 4,5 miliardy korun. Dosud převzal přes 300 autobusů. Výrobní společnost vlastní holdingy finančních skupin J&T a PPF. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…