Další projekt ministerstva školství: Archeologie zla za 90 milionů

05.05.2012 15:00

Nový ministr školství Petr Fiala nedostal post zrovna v nejlepším období. Jedním z velkých problémů je také neschopnost čerpat evropské peníze. Ministerstvo navíc vymyslelo podle časopisu Týden další sporný projekt.

Další projekt ministerstva školství: Archeologie zla za 90 milionů
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Fiala, exministr školství

Ministerstvo školství se potýká s mnoha problémy. Vysoké školy odmítají reformu, chybějí peníze na platy učitelů i na pomůcky a čeští žáci se stále více propadávají na žebřičcích mezinárodního srovnání znalostí.

Výzkumné centrum archeologie zla

Fialův předchůdce Josef Dobeš byl ale asi nejvíce napadán za problémy s eurofondy. Brusel některé projekty kritizoval a stále hrozí, že Česko přijde o velké peníze. Ministerstvu to ale zjevně nevadí a místo toho vymýšlí další sporné nápady za miliony.

Poslední výtvor má příznačný už samotný název - jmenuje se Unde Malum (latinsky Odkud zlo). Úřad by na něj žádal 90 milionů z operačního programu Vzdělání pro konkurence schopnost a řídil by ho přes obecně prospěšnou společnost Výzkumné centrum archeologie zla.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…