Další strašné svědectví o ČSSD: Hulinský prý ponižoval tajemníka, který musel před ostatními dělat kliky. Europoslanci Pochemu kvůli jeho kšeftům říkají kapsička

09.10.2017 16:52

EXKLUZIVNĚ ParlamentníListy.cz přinesly již několik přímých svědectví o neschopnosti lídrů Sobotky a Zaorálka jakkoli řešit palčivou problematiku pracovních poměrů Lidového domu. Nekončíme. Naší redakci se nyní ozvala další zaměstnankyně s opravdu rozsáhlým popisem toho, co se v údajně sociálně orientované straně děje. Alkohol, černé peníze, bossing a šikana. To vše za doprovodu známých jmen: Sobotka, Dolínek, Kaucký, Kucián, Poche, Březina, Starec. Vítejte v panoptiku…

Další strašné svědectví o ČSSD: Hulinský prý ponižoval tajemníka, který musel před ostatními dělat kliky. Europoslanci Pochemu kvůli jeho kšeftům říkají kapsička
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Bohuslav Sobotka s Lubomírem Zaorálkem na sjezdu v Brně

Pro připomenutí: o situaci zaměstnanců v sociální demokracii, respektive tajemníků, které lze označit za zaměstnance Lidového domu, jsme psali opakovaně. (zde, zde, zde a zde) Dalo by se říci, že mnohokrát. Vrátila se nám velká řada reakcí, přičemž ani jedna nebyla negativní. Většina čtenářů, mezi kterými byli také politici ČSSD, se "na situaci už nemohla dále dívat". Podle všeho se ale nic nezměnilo. Situace je den ode dne horší. Další nálož osobních zkušeností poskytla naší redakci tajemnice, jejíž jméno a působiště známe, ale uveřejňovat ho v tuto chvíli nebudeme. Můžeme ovšem sdělit, že „jsem obyčejná úřednice, děti mám odrostlé a k důchodu se nezadržitelně blížím, jsem jejich zaměstnanec a stejně jako někteří ostatní jejich zaměstnanci nikdy nevolím ČSSD, protože jim vidím tolik let do karet a s ČSSD je to ještě horší, její politiku a Lidový dům v současnosti definitivně ovládají svazáci z Mladých sociálních demokratů (MSD)". Tolik o velice odvážné ženě, která se po mnoha letech rozhodla promluvit.
 

Anketa

Na které TV sledujete nejvíce předvolební debaty?

2%
46%
2%
hlasovalo: 8723 lidí
Abychom nechodili kolem horké kaše, aktuální materiál bude zaměřen čistě na osobní charakteristiku několika osobností sociální demokracie. Tento přístup jsme zvolili proto, že o sobě politici často hovoří jako o "obyčejných lidech z masa a kostí". Jak se vyvíjel jejich charakter? Jak působí na své okolí? Projděte s námi vzpomínky ženy, která za ty roky byla téměř u všeho.
 
„Prosím vás, nejde o boj nějakých křídel, zaměstnanci nejsou politici, jen jim došla trpělivost kvůli špatnému chování ze strany ústředního tajemníka Kuciána a ekonomického ředitele Starce. Tito dva jsou učebnicovým příkladem chování bossů ke svým zaměstnancům v době raného kapitalismu. Většina zaměstnanců ČSSD raději skloní hlavu a někdy dokonce mlčky snáší nedůstojné a šikanující praktiky, jedinou jejich obranou je to, že ve volbách ČSSD nevolí, a svoji špatnou zkušenost s ČSSD šíří dál do svého blízkého okolí a někteří osloví novináře. Sobotka to svou laxností dotáhl do stádia, kdy se zaměstnanci ozývají a začínají líčit život v blázinci," konstatuje náš zdroj z Lidového domu. „Zaměstnanci kvůli svojí zkušenosti volají: Nevěřte současnému vedení strany! Toto vedení povede stát k totalitě, totalitní praktiky zažíváme my v práci, jsme v některých případech svým zaměstnavatelem nuceni porušovat zákony ČR. Jak jinak to mohou zaměstnanci sdělit lidem než přes média? Pan Jan Kraus dosud žádného tajemníka ČSSD do svého pořadu nepozval, na Primě u investigativce Klímy pracuje sestra Bohuslav Sobotky, tam se svědectvím o ČSSD také neuspějete. Přes odbory? Pan Středula u všeho, co se týká ČSSD, zavírá oči," pokračuje dále.
 
 
Jak se vlastně člověk stane zaměstnancem v ČSSD? Na vývěsce úřadu práce vám prý místo pro stranu nenabídnou a v Annonci inzerát také nenajdete. Zaměstnanci jsou v naprosté většině tajemníci okresních a krajských výborů v zemi, od Chebu až po Znojmo, mají tam své kanceláře a mají na starost počet řadových členů v lokalitě. Něco málo zaměstnanců sedí v Hybernské v Lidovém domě v Praze. Česká strana sociálně demokratická není malý zaměstnavatel. Nabídkou na místo zaměstnance České strany sociálně demokratické je osloven úzký okruh členské základny v případě tajemníků okresu, vyšší místa (například pozice krajského tajemníka) jsou řešena v zákulisí.
 
Jak uvádí náš zdroj, do koloběhu mocenského stroje se výrazně zapojují mladí sociální demokraté. Ti se musí držet především věkové hranice: do 35 let. „V mnoha případech se využívá takzvaný kádrový zdroj ČSSD - svazáci z MSD. Je to organizace, která vykazuje prvky sekty s dosahem, který ovlivňuje politiku České republiky. Členové MSD s politickými ambicemi jsou dosazování na volitelná místa kandidátních listin ČSSD, mají konkurenční výhodu před těmi, kteří v MSD nebyli, ostatním z MSD jsou nabízena zaměstnanecká místa v ČSSD, anebo jsou dosazováni do kontrolních úseků strany, anebo do dozorčích rad státních a městských společností tak, aby jich bylo co nejvíce u informací. Kápem tohoto systému je v současnosti bývalý člen vedení MSD a současný europoslanec Miroslav Poche, kterému se podle francouzského slova poche říká kapsička."
 

Miroslav Poche v pozadí. Foto: Hans Štembera
 
 
Dodejme ještě slova tajemnice, že „dnes členové MSD z devadesátých let a z první dekády 21. století ovládli Českou stranu sociálně demokratickou, jsou ve věku třicátníků a čtyřicátníků, Petr Dolínek, Miroslav Poche, Bohuslav Sobotka, Lukáš Kaucký, Karel Březina, Jan Hamáček a další, kteří ve smyslu machiavelistických principů ovládli Lidový dům a rozhodují o politice ČSSD. Není síla, která by je zastavila, kromě voličů, nemoci a stáří."
 
Pojďme se nyní věnovat konkrétním postřehům o jednotlivých zástupcích ČSSD. Na tomto místě podotkněme, že ParlamentníListy.cz získaly přibližně dvanáct hustě popsaných stran, které popisují, jak reálně také funguje bohatnutí "lidí z masa a kostí". Podle informací, které jsme od nejmenované tajemnice získaly, vypadá obraz následovně:
 
1. „V článcích Parlamentních listů byl za slabocha označen Bohuslav Sobotka, z pohledu zaměstnance mohu prohlásit, že ano, je slaboch a doplatil na to, že ho nesnáší Poche s Dolínkem a musel se vzdát předsednictví ve straně. Zaorálek je pouťový vypravěč, mohl by mít své vlastní divadlo, pro lůzu, expresivně vyjádřeno, a hrát na flašinet."
 
 
2. V předešlých článcích „zmiňujete Hulinského, svého asistenta nejen nechával klečet, ale před lidmi ho tahal za kravatu způsobem, jak se tahají kozy a přikazoval mu dělat kliky. Asistentem byl pražský krajský tajemník Petr Kalvach, ale zřejmě si to nechával líbit, protože u Hulinského byly vždycky peníze." Zde je dobré uvést, že dotyčný Kalvach pro Hulinského doposud pracuje. Oranžový politik Hulinský v současnosti působí na ministerstvu vnitra jako náměstek, u něj v kanceláři podle očitých svědectví sedí právě zmíněný muž.
 
3. „Na pražském Ovčíně se v bowling centru setkávali sociální demokraté například s těmi nevíce mediálně odsuzovanými členy ODS, kteří Praze jednu dobu vládli. Narozeniny, oslavy, všechno si tam kamarádi oslavili. Kdo si kdy myslel, že ČSSD a ODS jsou dvě znesvářené strany, tady viděl, jak daleko je od pravdy. Mafiánům ze dvou různých skupin, kteří mají rozdělený lokální vliv, se říká společníci."
 
4. „Petra Dolínka si také pamatuji od samého začátku, ještě když byl předsedou MSD. Psali jste u jeho osoby, že peníze mění charakter, doplním, že také alkohol mění charakter. Hodně lidí má z místopředsedy ČSSD Petra Dolínka nepříjemný pocit, má zlé oči a srostlé obočí jako měl Brežněv. Všimněte si toho."
 
5. „Poche á la kapsička, tvrdí se, že má napoleonský komplex. Když je v pohodě, tyká vám, když vyšiluje, je jako magor a tykání mění ve vykání a člověk nabude nepříjemný pocit z představy, že si ČSSD vychovala diktátora, který přišel ze MSD. Když Poche tenkrát novinářům neuváženě prozradil, jakým způsobem financuje stranu a jaký je mechanismus nekontrolovaného přísunu peněz do strany, propukla v Lidovém domě velká nervozita, v ty dny se začalo dávat do pořádku účetnictví strany, dostali jsme nařízeno oslovit členy, kteří podnikají, mají k dispozici razítka a jsou ochotni vystavit faktury zpětně. Byla velká obava z kontroly, kdyby k ní tenkrát došlo, dnes by už možná ČSSD neexistovala a její zaměstnanci by skončili na úřadu práce."
 
Příští materiál bude zaměřen na neoficiální platby. Přineseme konkrétní informace o tom, jak ČSSD platí takzvaně na ruku, mimo své účetnictví.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…