Další zklamání pro Emmu Smetana. Tentokrát neuspěla u soudu

01.02.2018 19:49

Moderátorka Emma Smetana, která dnes pracuje pro internetovou televizi DVTV, na sebe upoutala pozornost coby zprávařka soukromé televize Nova. Od 31. května 2016 pro tuto televizi nepracuje. Dostala padáka. Smetana se s televizí o vyhazov soudila, neboť výpověď dostala v době, kdy byla těhotná. Soud však její žalobu smetl ze stolu. Z formálních důvodů. Prý ji podala pozdě.

Další zklamání pro Emmu Smetana. Tentokrát neuspěla u soudu
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Emma Smetana, známá zpěvačka a moderátorka, se soudila s televizí Nova. Kvůli tomu, že 31. května 2016 dostala výpověď. Prý v té době byla těhotná, takže výpověď neměla dostat. Soud však konstatoval, že se měla na soud obrátit co nejdříve po předání výpovědi, přesněji do dvou měsíců, jak to stanoví zákon, což neučinila. Na soud se obrátila až na podzim 2016, což je podle soudu pozdě.

„Rozsudek byl vyhlášen bez jednání, neboť pro to byly splněny zákonné podmínky a s tímto postupem obě strany souhlasily. To znamená, že jednání nebylo nařizováno, byl vyhlášen pouze rozsudek, který se vyhlašuje veřejně, nicméně při jeho vyhlašování nikdo přítomen nebyl,“ uvedl předseda soudního senátu René Fischer pro server iDnes.cz

Emma Smetana v minulosti také tvrdila, že výpověď dostala, neboť si dovolila kritizovat vedení televize. Nova údajně příliš upřednostňovala Miloše Zemana a Tomia Okamuru. „Já jsem odhalila, že se ve zpravodajství manipulují reportáže a reportéři, oznámila jsem to nejvyššímu vedení, a to na to reagovalo tak, že jsem dostala výpověď,“ uvedla Smetana v rozhovoru pro server Forum24.cz v loňském roce. „Svědomí by mi nedovolilo si to nechat pro sebe,“ dodala. Je třeba dodat, že pak se ozvali její bývalí kolegové, kteří uváděli poněkud jinou verzi jejího vyhazovu. 

Jméno moderátorky internetové televize DVTV padlo také na tiskové konferenci premiéra Andreje Babiše (ANO), když se vyjadřoval k prezidentským volbám a ke kauze Čapí hnízdo. Emmu Smetana tehdy Babiš obvinil, že nedělá nezávislou novinářskou práci, ale jako aktivistka straní té či oné straně sporu. Dodal ještě, že se není moc co divit, když je dcerou známé veteránky listopadu 1989 Moniky MacDonagh Pajerové. Netrvalo však dlouho a za svůj výrok se omluvil. I veřejně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…