Emma Smetana, dcera Moniky Pajerové, milovala Evropskou unii a pořád ji tlačila do zpráv. Po jejím útoku na zpravodajství TV Nova se ozval bývalý kolega

22.02.2017 19:48

Server Forum24.cz šéfredaktora Pavla Šafra přinesl článek o manipulacích ve zpravodajství TV Nova, kde prý dochází k velmi podivnému nadržování některým politikům. Jmenováni byli prezident Miloš Zeman, ministr financí Andrej Babiš nebo hnutí Úsvit. O zkaženosti nováckého zpravodajství svědčili dva jeho bývalí redaktoři, Emma Smetana a Hanuš Hanslík. Oba tvrdili, že na Nově skončili právě proto, že kritizovali tyto manipulace.

Emma Smetana, dcera Moniky Pajerové, milovala Evropskou unii a pořád ji tlačila do zpráv. Po jejím útoku na zpravodajství TV Nova se ozval bývalý kolega
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studentská vůdkyně Monika Pajerová

Emma Smetana (dcera známé veteránky listopadu 1989 Moniky MacDonagh Pajerové) se s televizí po vyhazovu soudí, protože se domnívá, že příčinou jejího vyhazovu je to, že upozorňovala na podivné praktiky ve zpravodajství. Stejně tak Hanuš Hanslík, který taktéž jako jeho kolegyně hovořil s redaktorkou Fora24.cz Johanou Hovorkovou, která následně z jejich výpovědí zpracovala velmi pozoruhodný text. Web nabídl jejich výpovědi i natočené na kameru.

„Já jsem odhalila, že se ve zpravodajství manipulují reportáže a reportéři, oznámila jsem to nejvyššímu vedení, a to na to reagovalo tak, že jsem dostala výpověď,“ uvedla Smetana na kameru. „Svědomí by mi nedovolilo si to nechat pro sebe,“ dodala. Smetana prý ví, kdo za manipulacemi stojí, ale odhalit to chce až před soudem, kam Novu kvůli výpovědi žene.

V reakci na článek se na webu Extra.cz ozval jeden z bývalých kolegů obou redaktorů ve zpravodajství TV Nova. V obou případech to podle jeho verze bylo dost výrazně jinak, než uvádějí Smetana a Hanslík.

CELÉ SVĚDECTVÍ SI PŘEČTĚTE ZDE

„Emma Smetana se stylizuje do role rebelky, která má francouzské vychování a nebude poslouchat každého ňoumu z Česka,“ popsal svou bývalou kolegyni. To prý vedlo k tomu, že neposlouchala ani nadřízené v redakci.

„S Emmou může být legrace na večírku, ale do týmu bych ji nechtěl. Má velký problém naslouchat a velký problém pracovat na zadaném úkolu, pokud to nekoresponduje s její ideologií a viděním světa,“ pokračuje dále její bývalý kolega. Smetana se prý velmi těžko smiřovala s tím, že je pouhou hlasatelkou zpráv, a stále se snažila prosazovat do zpravodajství nějaká „svá“ témata.

A jaká témata hlasatelku Smetana interesovala? „Máme málo Bruselu! Musíme více tlačit Brusel. Více Evropské unie a více Evropské komise! Tak to byla témata, která Emmu bavila. Tohle ji lákalo a tohle dělala s chutí,“ zavzpomínal někdejší redaktor. Že to diváky nudí, a dokonce se jim Brusel může zajídat, to prý redaktorku netrápilo.

Dnes Smetana kritizuje, že zpravodajství Novy bylo příliš vstřícné k Andreji Babišovi. I k tomu měl její exkolega co říct. „Zapomněla jaksi na dobu, kdy se objevovala na akcích Agrofertu a Babiš jí vůbec nesmrděl,“ vzpomíná.

Pravda o odchodu Emmy Smetana z Novy je prý velmi prostá, ale doposud ji nikdo nezveřejnil, protože Nova ctila diskrétnost a Smetana se nemá čím chlubit. Skončila totiž prý poté, co obelhala své nadřízené. Během loňského roku si totiž podle bývalého kolegy vyžádala u nadřízených delší volno, které zdůvodnila tím, že musí pečovat o svého nemocného otce (hudebník Jiří Smetana, zemřel o Vánocích- pozn. PL). Vedení redakce jí vyhovělo a volno dostala. A pak prý všichni jen nevěřícně zírali, když pečovatelka zveřejňovala na sociální síti fotografie, ze kterých vyplývalo, že nepečuje o otce, ale je na dovolené v Brazílii. Kolegové, kteří za ni v čase dovolených museli zaskakovat, to prý nesli velmi nelibě, a právě to měl být důvod jejího vyhazovu. Nikoliv tedy boj za pravdu a kritika tendenčnosti.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…