Další zvěrstvo v podání Islámského státu. Přitvrdit však chce i Saúdská Arábie. Vůči této menšině

30.03.2016 16:31

Islámský stát jde v posledních týdnech od porážky k porážce. Jeho propagandistické oddělení však zatím pracuje na plné obrátky. Naposledy ISIS zveřejnil brutální popravu tří příslušníků kurdské armády.

Další zvěrstvo v podání Islámského státu. Přitvrdit však chce i Saúdská Arábie. Vůči této menšině
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

Armáda syrského prezidenta Bašára Asada dosáhla před několika dny značného úspěchu, když získala zpět pod svoji kontrolu strategicky důležité město Palmýru. Ztráta tohoto historického města představuje pro Islámský stát velký problém a v příštích měsících může být ještě hůř. Už nyní syrští generálové avizovali, že příštím cílem syrské armády bude hlavní město Islámského státu Rakka. Podle mnohých expertů však již ztráta Palmýry signalizuje, že se Islámský stát začíná hroutit.

Aktuálně publikované video ISIS bylo údajně natočeno v Iráku a zahrnuje popravu tří příslušníků kurdské armády. Všichni tři jsou oblečeni do klasických oranžových stejnokrojů, mají oholené hlavy a klečí za bílého dne se zavázanýma očima na ulici nejmenovaného iráckého města. Ulice je lemována chodníky, kde stojí mnoho automobilů. V pozadí jsou také vidět přihlížející lidé. Vousatý bojovník ISIS má kratší proslov, při kterém v pravé ruce drží delší nůž. Když domluví, začne první oběti podřezávat hrdlo.

Islámský stát přišel nejenom o Palmýru, ale velké ztráty utrpěl také v oblasti nacházející se severně od hlavního města „říše zla“ Rakky. Pešmergové, tedy příslušníci kurdských sil, v provincii Hasaka získávají čím dál tím pevnější půdu pod nohama. Syrské demokratické síly složené převážně z Kurdů jsou podporovány cílenými útoky amerických bojových letounů. Jak uvádí britský deník Daily Mail, irácké síly se budou v příštích dnech soustředit na dobytí Mosulu. „Otázkou je, jestli se jim podaří překonat obranný val vybudovaný bojovníky ISIS.“

Mezitím na ovládaném území ISIS dále pokračuje znásilňování žen a dívek, mučení odpůrců a zabíjení jedinců s odlišnou sexuální orientací. V tomto smyslu však možná ještě více přitvrdí v Saúdské Arábii, která je Západem považována za jednoho z nejspolehlivějších spojenců v regionu, na druhou stranu prý ale také částečně sponzoruje Islámský stát. Jak informuje internetový server Breitbart, saúdská justice požaduje přísnější tresty pro homosexuály, kteří dávají svoji odlišnou sexualitu na odiv na veřejnosti nebo na sociálních sítích.

Celý text ze serveru Breitbart najdete ZDE.

„Přísnějšími tresty“ se v případě saúdských soudů rozumí i trest nejvyšší, tedy smrt. Podle saúdského deníku Okaz saúdská justice řešila v posledních šesti měsících pětatřicet případů homosexuality a dalších padesát případů, kdy se muži převlékali do ženských šatů. „Soudci konstatovali, že na sociálních sítích prudce narostl počet zvrhlíků, kteří se nijak netají se svojí obscénností,“ píše deník Okaz s tím, že saúdští soudci požadují zpřísnění a urychlení řešení těchto záležitostí odporujících zákonům a zvyklostem země.

Tento týden byl například v Saúdské Arábii zatčen lékař z města Džidda za to, že si na svém domě vyvěsil vlaku v duhových barvách, která je považována za symbol boje za práva homosexuálů. Před soudem se hájil tím, že vlajku koupil v internetovém obchodě na popud svého syna a o žádné symbolice neměl ani tušení. Lékař byl prozatím propuštěn na kauci na svobodu do té doby, než se celý případ vyšetří. „Ve stejnou dobu byl zatčen padesátiletý muž za to, že dělal na sociálních sítích nemravné návrhy ostatním mužům,“ uvedl deník Okaz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…