Daniela Drtinová: Ve zpravodajství ČT není vše v pořádku

14.08.2013 14:58

Moderátorka Daniela Drtinová nakonec ustoupila. V prestižních Událostech, komentářích České televize skončí a dostane vlastní pořad. Půjde v něm i o nadcházející volby. Moderátorka však v rozhovoru pro server Česká pozice zdůrazňuje, že primárně nešlo v končícím sporu o ni samotnou, ale spíše o nastartování vnitřní televizní debaty o zpravodajství. Ne vše je tam totiž v pořádku.

Daniela Drtinová: Ve zpravodajství ČT není vše v pořádku
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

„Když to přeženu ad absurdum, šlo mi i o to, abych po čase nemoderovala nějaký Receptář DD. Je to  jen nadsázka a zkratka, tak úplně by to samozřejmě nebylo, ale měli jsme podobné obavy právě vzhledem k tomu, že jsem se na některých pořadech podílet nemohla. Samozřejmě rozhodující je dramaturg. Pro mě je cenné i to, že jednoznačně padlo, že ten můj pořad bude zaštiťován týmem Událostí, komentářů a že se budeme podílet na předvolebním vysílání,“ říká Drtinová.

Zároveň má pocit, že s veřejnoprávním zpravodajstvím není všechno v pořádku. Co přesně je špatně, to ale nechce příliš prozrazovat, jde prý o interní věc, kterou je třeba vyřešit toliko na půdě České televize. Prostřednictvím její kauzy byla diskuse o zpravodajství nastartována a moderátorka to oceňuje, kdyby nebylo odborů a dalších tváří ČT, které se jí zastaly, možná by na tu diskusi nedošlo, což by bylo špatně.

Drtinová také prozrazuje, že se v minulosti na půdě televize vedly debaty o tom, zda by v Událostech, komentářích nemělo být méně politiky. Analýza ale ukázala, že diváci stojí právě o politická témata, takže koncept pořadu zůstal zachován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…