Děkuji České televizi. Na rozdíl od populistických panáků z Hradu si zachovala rozum, chválí bojovník s nenávistí

21.12.2016 7:18

Česká televize se při zpravodajství o útoku na Berlín předvedla jako umírněné a seriózní médium, když nepodlehla hysterii a nekřičela, že se jedná o dílo islámských teroristů přišlých s uprchlickou vlnou. Na rozdíl od ječících populistů z Hradu či Ministerstva financí. Za to jí na svém blogu dojatě děkuje novinář a proromský aktivista František Kostlán.

Děkuji České televizi. Na rozdíl od populistických panáků z Hradu si zachovala rozum, chválí bojovník s nenávistí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Občanský aktivista František Kostlán

František Kostlán se představuje jako publicista, textař a básník, věnující se dlouhodobě problematice menšin a násilí z nenávisti. Od roku 1989 se živí jako novinář nebo televizní dramaturg.

Po útocích na Berlín cítil tento držitel ceny Gypsy spirit za dlouhodobou práci v oblasti lidských práv potřebu poděkovat Angele Merkelové za její chování po útoku a stejně tak České televizi za kvalitní zpravodajství.

Zločin v Berlíně prý nemá žádná „ale“ a jediným trestem pro pachatele by mělo být doživotí bez možnosti propuštění. Jenže nejdříve prý musíme pachatele chytit a usvědčit. Kostlán upozorňuje, že během úterka bylo „zaručeně tvrzeno“, že pachatelem je pákistánský uprchlík, aby se nakonec ukázalo, že ve skutečnosti pachatelem vůbec není.

A když není pachatel, není ani motiv, takže prý rozhodně nemůžeme tvrdit, že šlo o teroristický útok islámského fanatika.

„Před tím, než německá policie uvedla, že původně podezřelý Pákistánec nejspíš není pachatelem, jeden z hradních arogantních panáků setřel Českou televizi, protože neřekla naplno, že jde o islamistický teroristický útok,“ stěžuje si člen několika romských občanských sdružení, nečež cituje dva facebookové příspěvky Jiřího Ovčáčka. V jednom se prezidentský mluvčí pozastavuje nad tím, že vše ukazovalo na islámský terorismus, ale Česká televize byla tak korektní, že to neřekla, a druhý pouze konstatuje, že podle německých médií řídil vraždící kamion muž, který přišel z Afghánistánu či Pákistánu a registroval se jako uprchlík.

„A hlavní arogantní panák řekl, že šlo o teroristický útok, a znovu odmítl pomoc uprchlíkům,“ dodal znechuceně Kostlán, načež svou glosu doplnil nepříliš reprezentativním obrázkem Miloše Zemana. A aby to měl kompletní, přidal ještě citát okomentovaný: „Neochvějně se za svého hradního souputníka postavil soudruh oligarcha, když z výše křesla ministra financí české vlády na Facebooku napsal,“

Zhnusený Kostlán si poté zaveršoval: „Koryto je tehdy jisté, když jste správní populisté.“ Do kontrastu s těmito výklady, které se posléze ukázaly jako nepravdivé, klade Kostlán seriózní vystupování Angely Merkelové, která si počkala na relevantní informace, než se vyslovila, a ještě v poledne tvrdila pouze tolik, že „by bylo odporné, pokud by to spáchal člověk pod ochranou Německa“. A podobně seriózní přístup prý zaujala i Česká televize.

„Právě to by měl jak seriózní sdělovací prostředek, tak politik udělat. Chci tímto České televizi i paní kancléřce poděkovat,“ uzavřel Kostlán svůj příspěvek na blogu Aktuálně.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…