Dělají si z nás legraci? Zdeněk Zbořil si přečetl životopis šéfa NATO a našel zajímavost, týkající se Ruska

06.04.2019 18:50

Analytik a politolog Zdeněk Zbořil se pro server PrvníZprávy.cz rozhovořil o životopisu šéfa NATO a o tom, kdo je naším nepřítelem. „Je to Rusko, nebo Čína, nebo si z nás dělají legraci?“ zeptal se Zbořil.

Dělají si z nás legraci? Zdeněk Zbořil si přečetl životopis šéfa NATO a našel zajímavost, týkající  se Ruska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Zbořil

„Zdá se mi, že nyní se na mezinárodním poli nechřestí zbraněmi, ale o to víc  se vše projednává v zákulisí, dokonce se dá říct, že jde o nepřátelské akce zpravodajských služeb, a to na celém světě,“ uvedl mimo jiné také Zbořil, a to v souvislosti s událostmi minulého týdne. Hovořil o slovenských, ale i ukrajinských prezidentských volbách. „Ponechávám stranou události ve Francii, protože to už je monotónní,“ poznamenal Zbořil. „Žluté vesty chodí na kruhovém objezdu stále dokola a nemohou najít cestu ven. Politicky to má omezený význam,“ podotkl s tím, že rovněž může jít o zpravodajskou hru, ale to je otázkou.

Původní text ZDE.

Následně se rozhovořil o výročí Severoatlantické aliance a o tom, jaký má zajímavý životopis šéf NATO.

„Byl v dělnických norských stranách, v Rudé mládeži, údajně protestoval proti válce ve Vietnamu, to mu ale nebylo ještě ani deset let, nakonec se dostal do norské vlády a jako nevoják se stal šéfem NATO. Na slavnostním shromáždění Stoltenberg upozornil, že Rusko je průraznější v politice, tak to je zajímavý výrok, protože američtí kongresmani mu aplaudovali. Ale ta ruská průraznost, o které mluvil, je zajímavá tím, protože už se v Americe mluví o tom, že největším nepřítelem není Rusko, ale Čína, a na druhé straně se mluví o celosvětové úloze Severoatlantické aliance vůči Rusku, tak čemu máme vlastně věřit,“ poznamenal Zbořil a dodal otázku, zda se vše odehrává v politickém zákulisí. „Můžeme si z toho něco vybrat, nebo si z nás dělají legraci,“ poznamenal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…