Dělají z nás kretény, včelka Mája a Jája. Před lidmi vystoupil Andrej Babiš

07.05.2015 18:21

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš měl ve středu přednášku na Vysoké škole ekonomické v Praze. Hovořil o Ministerstvu financí, dozvěděli jsme se například, že původně nechtěl být ministrem, ale jen vicepremiérem, nakonec tu funkci, ale „vzal“.

Dělají z nás kretény, včelka Mája a Jája. Před lidmi vystoupil Andrej Babiš
Foto: Petr Kupka
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš diskutoval se studenty VŠB-TU Ostrava

„Já jsem vždycky tvrdil, že stát je třeba řídit jako firmu,“ řekl Babiš hned na začátku s tím, že ve skutečnosti se stát jako firma řídit nedá, nýbrž Ministerstvo financí ano. „Jsou to v podstatě stejné principy řízení,“ řekl Babiš.

„Musím říct, že jsem převzal finanční správu ve špatné kondici, Praha se v podstatě stala daňovým rájem, tady chodí kontrola jednou za dvě stě let,“ prohlásil Babiš. Prý jeho ministerstvo objevilo spoustu fiktivních adres, uvedl jednu, kde bylo prý registrovaných 1 600 firem, „takže skutečně daňový ráj“.

Andrej Babiš věří, že jeho navrhované regulační pokladny určitě pomůžou ekonomice České republiky. Má prý v plánu, že do Prahy přijede chorvatský ministr financí, který nám názorně ukáže, jak celý systém funguje.

„Stát má asi 70 tisíc nemovitostí,“ uvedl Babiš s tím, že to nikdo dříve prý neřešil. Je třeba využívat všech možností, a chce tak zavést centrální registr administrativy budov.

Babiš na své přednášce oznámil, že chce bojovat proti hazardu. Majitelé heren z nás prý dělají „kretény“. V některých městech, jako jsou Brno nebo České Budějovice, prý dokonce zakázali výherní automaty, majitelé heren to však obcházejí s tzv. kvízomaty. „To je skutečně výsměch, kde vlastně na to, aby obešli ten zákon, kde někdo zakáže automat, tak je kvízomat,“ řekl Babiš a dokonce měl prý možnost vidět takový stroj i v akci. „Si to nepamatuju tu otázku, bylo to, jestli je ta včelka Mája nebo Jája, tak je ta odpověď Mája, a je to super, a už hraje. Takže dělaj z nás kretény,“ okomentoval svými slovy Babiš kvízomaty a jejich majitele.

Babiš uvedl, že postavil firmy a zároveň chce také jako politik zanechat nějaké stopy, které by po něm zůstaly. Musí se prý stále stavět a modernizovat. „Proto jsem řekl Ťokovi, že v prosinci 2016 pojedu z Prahy do Drážďan na vánoční nákupy po dálnici, a pokud to tak nebude, tak je tam všechny vyrazím!“ řekl rozhořčeně Babiš.

„Ten velký rozdíl mezi mnou a těmi klasickými politiky je, že já jsem vždycky hledal šikovnější lidi, než jsem já sám, protože já jsem se nikdy necítil být ohrožen,“ řekl na závěr Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…