Dělej, že nic nevidíš, přikázal prý Janoušek úředníkovi. A ten "sklapnul"

23.03.2012 7:21

Lobbista Roman Janoušek, který podle bývalého pražského primátora Pavla Béma (ODS) nikdy neměl vliv na chod magistrátu, nabádá v dalším zveřejněném odposlechu vlivného úředníka pražské radnice, aby přivřel oči nad „šíleným projektem“. A úředník „bezvýznamného lobbistu“ poslechl.

Dělej, že nic nevidíš, přikázal prý Janoušek úředníkovi. A ten "sklapnul"
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Světlo světa spatřil další z odposlechnutých telefonátů vlivného lobbisty Romana Janouška, o kterém bývalý pražský primátor Pavel Bém vždy tvrdil, že je to jen kamarád na tenis a žádný „Kmotr“. Z nové nahrávky vyplývá, že Janoušek netelefonoval jen Bémovi, ale i úředníkům magistrátu a nabádal je, aby přimhouřili oko nad „šílenými projekty“. Zprávu přináší server idnes.cz.

Problematický projekt? Dívej se jinam

Vlivný úředník pražské radnice šéf odboru obchodních aktivit Peter Ďurica zvedne jednoho dne v roce 2007 telefon a na druhém konci drátu na něj čeká právě Janoušek. Úředník lobbistu informuje, co se má projednávat na valné hromadě pražského Dopravního podniku.

"A pak tam chtějí projednávat výstavbu na stanici metra Palmovka," řekne Ďurica a chce vysvětlit, že s tím nesouhlasí, protože je to velmi problematický projekt. Jenže muž, s nímž mluví, mu řekne: "To je O. K." Ďurica se snaží vzdorovat. "Ale to je šílený," vyhrkne. Jenže v telefonu se ozve pokyn: "Tak o tom nemluv. Dělej, že nic nevidíš." A o chvíli později hlas z telefonu dodává: "Prosím tě, tak zavři oko. Je to v pořádku,“ zdůraznil v telefonu Janoušek.

Za zmínku stojí, že bývalý pražský primátor Bém stále tvrdí, že Janoušek žádný vliv neměl. Záleží prý na tom, jak si odposlechy interpretujete. Ďurica, který je dne soukromým podnikatelem, a Janoušek se nechtěli k odposlechům vyjadřovat.

Na pozemcích autobusového nádraží Palmovka hodlá stavět jiná investiční skupina objekt s 300 byty a 55 prodejnami.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…