Děsivé svědectví o muslimech v Česku. Hrozí nám obrovské nebezpečí

07.07.2016 10:31

Dlouholetého aktivního českého špiona vyzpovídala šéfredaktorka serveru Neovlivní.cz Sabina Slonková. Ten otevřeně popsal bezpečnostní situaci i to, s jakými informacemi dnes zpravodajci pracují. Celý rozhovor se samozřejmě odehrával s důrazem na anonymitu špiona.

Děsivé svědectví o muslimech v Česku. Hrozí nám obrovské nebezpečí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zapalování svíček za oběti teroristických útoků v Paříži

Podle slov agenta tajných služeb, který se roky věnuje mezinárodnímu terorismu se specializací na islám, dojde v Česku brzy k útokům. Jak říká, tuzemské zpravodajské služby jsou v rozkladu a politici s tím nic nedělají. Zároveň také potvrdil slova šéfa amerických služeb Jamese Clappera, který v dubnu vyslal do Evropy varování, aby místní tajné služby začaly spolupracovat. Podle něj se tak však stále neděje. „Ty české spolu zcela jednoznačně nespolupracují. Situace je zcela opačná, naopak si podrážejí nohy a nepředávají si informace. Následky mohou být fatální. Bohužel se obávám, že politici to začnou řešit, až když bude pozdě,“ uvedl.

Původní text ZDE.

Agent si následně všímá faktu, že kolem roku 2010 se muslimská komunita rozdělila. „Můžu se jen domnívat, že zahraniční centra muslimů, která jsou rozdělena na sunnitskou a šíitskou část, začala podporovat své oblíbence a v komunitě nastal ideový konkurenční boj. Navzájem se v centrech nesnesli, vyčítali si první poslední a v drtivé většině to skončilo tak, že šíité odešli a založili si centra vlastní. Tím se komunita výrazně rozštěpila a pro bezpečnostní složky to byl poměrně nekomfortní stav. Když byli muslimové na jednom místě, dalo se všechno lépe ohlídat,“ podotkl s tím, že tato centra jsou financována z peněz teroristů. Varoval také před tím, že jsou tu prokázány pobyty poměrně radikálních kazatelů z Bosny či Velké Británie. Ti sem přijíždějí jako autority. Odepřít pobyt jim však nelze. 

„Oni se z hlediska platného práva v České republice ničeho až tak vážného nedopouštějí. Nebezpečí je v něčem jiném. Ti imámové tu přednesou svoji představu o tom, jak má islám vypadat, jak by se komunita tady měla profilovat. Ti starší si jej poslechnou a řeknou: fajn, to známe z domova, když jsme byli malí. A ten domestikovaný muslim si řekne, že to tady nechce. Nechce, aby se takto chovaly jeho děti. Jenže to se bavíme o té starší generaci. Bohužel sluchu se dostává těmto radikálním názorům z řady mladších muslimů. Těch, kteří nejsou ke klidu ekonomicky motivovaní. Buď se tu narodili, nebo sem v poslední době přijeli třeba na pozvání příbuzných a teď prožívají poměrně hořké rozčarování,“ dodal špion.

Podle jeho názoru jsou zde tak dvě tři desítky potencionálně nebezpečných muslimů. „To jsou lidé schopní slovně se vyjadřovat jako radikál, jsou schopni přesvědčit okolí o správnosti svého počínání a ovlivnit další. Nebezpeční jsou i proto, že je jim jedno, pokud se tu stane teroristický útok. Nemají tu nic, nemají motivaci chovat se k ostatním jako ke svým blízkým. V té skupině dvaceti třiceti radikálně smýšlejících se pak může najít jeden či dva, kteří se dozvědí, že doma v Sýrii nebo Iráku armáda záměrně nebo omylem někoho z jeho rodiny zabila či zmrzačila, a může se začít chtít mstít. To už je neřiditelný proces. Vezme si nůž a půjde něco udělat na úřad, do školy a nijak tomu nezabráníte,“ myslí si.

Jedinou cestou, jak příchodu těchto lidí, kteří sem samozřejmě přicházejí i s migrační vlnou, zabránit, by bylo zavřít brány Evropy. Protože, jak podotýká agent, co jiného s lidmi, kteří si najednou uvědomí, že to tu nevypadá tak, jak chtěli? „Přijde frustrace, začnou se stranit a vytvářet si vlastní svět jako v Bruselu. Nebudou chtít tolerovat vládu hostitelské země, přestane do jejich čtvrtí jezdit policie i lidé z úřadů, protože se budou bát – a je to,“ dodal. Důležité je především také naslouchání zpravodajským službám. Například podotkl, že operativci měli informace o tom, že se chystá velká uprchlická vlna. Nikdo jim nevěřil, neboť se spoléhalo na Turecko. „Tento filtr je ale děravý jako síťovka,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…